Přejít k hlavnímu obsahu

Blade Clan jede do Valencie! Česko-slovenský tým je blízko milionu dolarů

4. 12. 2022 | 15:04 Counter-Strike 2 Reportáž
WhiteBit FACEIT Community Clash zná své finalisty. Do boje o zlato a odměnu ve výši 1 000 000 $ (cca 23 milionů korun) postoupil po sobotní výhře 2:0 i česko-slovenský Blade Clan. Tým složený ze známých osobností domácího Counter-Striku se ve finále na DreamHack Valencia utká s francouzským KRL Clanem.
Blade Clan postoupil do Valencie
Blade Clan postoupil do Valencie
Zdroj: twitch.tv/bladeito

Los určil na semifinále proti Blade Clanu mančaft pod vedením známého černohorského streamera Nikoly „Lobanjica“ Mijomanoviće. V týmu UNLUKO se předvedly hvězdy FPL v čele s Paulem „newday0s“ Nielem (2. nejvyšší ELO na FACEITu) a Shuaibem „d0cc“ Ahmem, jenž se dlouho pohybuje mezi nejnadanějšími hráči FPL.

Maxe „SHOCK“ Kvapila a spol. nečekal vůbec jednoduchý špíl. Veto rozhodlo o tom, že dějištěm semifinálového boje bude Mirage a Overpass. Případě remízy by rozhodovalo Vertigo.

Na úvodní mapě měl Blade Clan výhodu CT strany. Okamžitě ji využil a do druhé poloviny šel ve vedení 10:5. Za teroristy se ale česko-slovenská skvadra dlouho hledala a první kolo na svůj účet připsala až za stavu 10:11. I díky parádně hrajícímu SHOCKovi se ale Blade Clan dokázal do utkání i přes nepříznivý vývoj (11:14) vrátit a Mirage uzmout pro sebe. 16:14, následoval Overpass.

Blade Clan začínal za teroristy, kteří jsou obecně na Overpassu těmi slabšími. Ani to ale Maxu Kvapilovi nijak nepřekáželo a pokračoval v krasojízdě. První půlka dopadla na poměry Overpassu výborně, Blade Clan byl dokonce na T-side ve vedení. UNLUKO se dlouho drželi, jakékoli snažení ale rychle utnul SHOCK. Jeho 1v4 play na B obletěl svět.

Reprezentanti česko-slovenské scény nakonec západ dovedli znovu do 30. kola. V něm ukázal zkušenosti Martin „Pechyn“ Pechoušek, jenž s klidnou hlavou poslal k zemi tři hráče soupeře a poslal Blade Gang do finále WhiteBit FACEIT Community Clashe.

LAN finále turnaje bude součástí DreamHack Valencia, akce, jež je na programu 9. - 11. prosince. O trůn se porvou Blade Clan a KRL Clan. Francouzský celek v semifinále přehrál Shoke Family 2:1.

Každý hráč z vítězného mančaftu dostane prize money ve výši 20 tisíc dolarů. Celkově si pak nejlepší komunita rozdělí rovný jeden milion dolarů.

Sestavy finalistů
Blade ClanKRL Clan
 Česká republika Max "SHOCK" Kvapil Francie Damien "wasiNk" Dufour
 Slovensko Peter "naturaL" Turčan Francie Christophe "SIXER" Xia
 Česká republika Tomáš "tomkeejs" Tomka Francie Noah "Nono2K" Padovan
 Česká republika Roman „dreez“ Čomor Francie  Jérémy "jeyN" Nguyen
 Česká republika Martin "Pechyn" Pechoušek Francie Noé "NeOo" Guenego
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).