Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní skalp! Dynamo Eclot pokořilo účastníky posledního Majoru

4. 12. 2022 | 16:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot má z domácích týmů nejnáročnější závěr sezóny. Po třetím místu v Epic GOCL Season 2 a první výhře v Thunderpick Bitcoin Series přišla na řadu také další fáze druhého turnaje severské části Champion of Champions Tour. V osmifinále na český celek čekalo jedno z nejzvučnějších pozvaných jmen, série vítězství bez ztráty mapy ale zůstala nepřetržena!
Dynamo Eclot na MČR 2022
Dynamo Eclot na MČR 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

24. listopadu vstoupil hráči Dynama Eclot do turnaje CCT North Europe Series 2. Lukáš „capseN“ Koláčný v prvním kole přestřílel navrátilce na scénu Kennyho „kennyS“ Schruba, následně ale DNE dvakrát prohráli. Vypadnutí však dokázali odvrátit výhrami nad ECSTATIC a Illuminar, postup do play-off byl na světě. Právě tam se vždy k osmi kvalifikovaným týmům ze swissu přidá osmička známých světových celků.

Dynamo Eclot se z výčtu TOP 35 týmů světového žebříčku dočkalo německé organizace Sprout. Její nová, převážně dánská sestava se hned na první pokus dostala na Major a v tuto chvíli se nachází na 19. pozici v HLTV rankingu. Ve střetnutí s bronzovými medailisty Tipsport MČR CS:GO tak šlo o jasného favorita.

Pardubický celek se ale nechtěl nechat zahanbit. Do karet mu hrál fakt, že Sprout si jako první mapu série vybrali Overpass, na kterém mají DNE největší procentuální úspěšnost na výhru v posledních měsících. Statistiky podpořil parádním výkonem Vojtěch „Valencio“ Mydlář a výhrou 16:11 bylo vedení v sérii na světě.

Parádně pro Dynamo Eclot začala i Mirage, na němž sedmkrát úspěšně prostoupilo soupeřovu obranu. Stejným způsobem ale hra pokračovala po změně stran a zápas se dostal do prodloužení. Tam už DNE zakopli jenom jednou a na závěr sezóny tak získávají jeden z největších skalpů celého roku, hned po výhře nad Movistar Riders, v té době 7. nejlepším týmem světa. V úterním čtvrtfinále je čekají GamerLegion.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.