Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hraní ustupuje školním povinnostem. Určitě se vrátím, hlásí český talent

5. 12. 2022 | 12:20 Counter-Strike 2 Přestup
Oficiální změnu v sestavě na konci víkendu oznámili Sampi.Tipsport. Jejich dočasný pátý hráč, 18letý Lukáš „Habyzz“ Doležal, už nebude pokračovat s hlavním týmem ani akademií. „Budu se teď soustředit na to, abych dokončil školu a potom se vrátil silnější a více namotivovaný,“ vysvětluje mladý ostrostřelec důvody herní přestávky ve svém obsáhlém vyjádření.
Lukáš „Habyzz“ Doležal
Lukáš „Habyzz“ Doležal
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Přestupové kolotoče se na domácí scéně ještě naplno nerozjeli. Dočkali jsme se prvním velkých přestupů, ale lavina se ještě úplně neutrhla. Další střípek do skládanky v neděli večer odhalili Sampi.Tipsport, kteří se rozloučili se svým nejnovějším přírůstkem. Lukáš „Habyzz“ Doležal byl z vlastní akademie povýšen do role stand-ina hlavního týmu, po Tipsport MČŘ CS:GO už ale z časových důvodů pokračovat nebude.

Habyzz, hráč Sampi Next a stand-in v naší hlavní sestavě, se rozhodl dát si pauzu od kompetitivního hraní. Protože je stále středoškolákem, chce věnovat více času škole a učení. My ti chceme moc poděkovat za víc než skvělý backup hlavní sestavy a jsme moc rádi, že jsme ti mohli splnit sen hrát po boku kluků. Hodně štěstí se školou a občas to CSko zapni, ať neztratíš aim,
zní v oficiálním příspěvku na stránkách organizace.

Osmnáctiletý Habyzz patří mezi vycházející české talenty. Jeho nízký věk ale do jisté míry brzdil i celý tým, protože nemohl věnovat hraní maximum. „Všichni kolem mě čekají, až přijedu ze školy, abychom mohli začít hrát, což je absolutní blbost, aby to takhle bylo při full-time. Kdybych do toho mohl investovat více času, jak bych chtěl, tak bych osobně byl několikrát lepší hráč a ten tým by fungoval,“ uvedl mladý hráč ve svém vyjádření.

„Okolo sebe jsem měl extrémně úžasné lidi, kteří mi sedli jak herně tak povahově. Společně s nimi jsem zažíval nejlepší momenty a vždy jsem byl spokojený. Tito hráči mají obrovský potenciál a spoustu mě toho naučili,“ nebojí se Habyzz slov chvály. „Oni se chtějí rapidně zlepšovat, což jim bohužel neumožnuji kvůli studiu,“ dodává.

„K lidem z organizace mám jenom pozitivní věci, protože mi vždy chtěli pomoc a hlavně to jsou fajn lidi. Lepší management jsem si nedokázal představit,“ hodnotí pozitivně celé působení v profesionální organizaci. „Budu se teď soustředit na to, abych dokončil školu a potom se vrátil silnější a motivovanější. Budu na sobě jako hráč nadále pracovat, protože matys, bfull a ostatní mi ukázali jiné směry hry,“ uzavřel svůj příspěvek.

Se Sampi.Tipsport se v nedávném Sazka eCUPu opět ukázal Andrej „Adejis“ Kameništiak. Organizace ale určitě monitoruje trh, vyloučena není více než jedna změna. V jakém složení se Sampi ukáží v roce 2023?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.