Přejít k hlavnímu obsahu

Korejští fotbalisté na mistrovství světa vzdali hold šampionovi League of Legends

7. 12. 2022 | 09:38 League of Legends Zajímavost
Kořeny esportu v Jižní Koreji sahají hodně hluboko. Svědčí o tom akt fotbalistů na největší sportovní události, mistrovství světa ve fotbale. Ti ukázali národní vlajku s několika nápisy, přičemž jedním z nich citují novopečeného držitele poháru z League of Legends Worlds 2022.
Korejští fotbalisté citují Defta
Korejští fotbalisté citují Defta
Zdroj: Twitter @AshleyKang

Jižní Korea patří mezi nejúspěšnější asijské fotbalové týmy. Zúčastnila se jedenácti závěrečných turnajů mistrovství světa a na domácím šampionátu v roce 2002 dosáhla dokonce semifinále, což je nejlepší výsledek asijského mužstva v historii. Letos v Kataru se fantasticky, v podstatě o chlup, probojovala ze skupiny. Z turnaje sice v prvním kole play-off vypadla s Brazílií, předchozí momenty ale zůstanou v paměti.

Oslava totiž byla velmi emotivní, několik hráčů přineslo národní vlajku s různými nápisy. No a j eden z nich citoval Kima „Deft“ Hyuk-kyu, který letos konečně vyhrál Worlds, světový šampionát v League of Legends. První skupinový den DRX prohráli s Rogue. Deft zamířil na pozápasový rozhovor a mluvil o tom, jak by se s týmem neměli rozpadat a jak stále mohou vyhrát skupinu. Řekl doslova „nejdůležitější je nezlomný duch“. Tato citace přesáhla esportovou bublinu hned poté, co DRX šampionát vyhráli. Tato slova se začala citovat ve zprávách, jiných sportech, k-popu a teď se objevila i na MS ve fotbale.

Nejdůležitější je nezlomný duch
Nejdůležitější je nezlomný duch
Zdroj: Twitter

Lidé se ptali, zda je toto opravdu citace odvozena od Defta. Je tomu ale skutečně tak, protože do té doby nikdo tuto přesnou citaci v korejštině nepoužil. League of Legends je v Koreji prostě tak populární jako fotbal. Při oslavách byl dokonce zaznamenán Hong „Pyosik“ Chang-hyeon, další mistr světa, jak si užívá pouličních oslav. Pokud tedy nejde o povedeného dvojníka, ověřit tuto skutečnost není snadné.

V korejské televizi SBSNOW dokonce tomuto tématu věnovali pozornost. „Nejdůležitější je nezlomný duch. Slyšel jsem, že tento citát je oblíbený u mladší generace. Byl to citát hráče, který vyhrál ten videoherní turnaj Worlds - Jak se jmenoval, Defconn?“ spletl si zábavně jeden z mluvčích esportového šampiona Defta s korejským rapperem Defconnem. I přes tento omyl může být lolkařská komunita za hezkou pozornost médií ráda.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.