Přejít k hlavnímu obsahu

Šance se ukázat? Česká hvězdička nastupuje s někdejším TOP 30 týmem světa

7. 12. 2022 | 08:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Na soupisce známého evropského týmu Endpoint se v několika zápasech objevilo nové jméno – Simon „KWERTZZ“ Horák. 21letý český hráč v kádru aktuálně 47. nejlepšího týmu světa dle HLTV žebříčku sice jen zaskakuje, současně však jde o parádní šance se ukázat ve světě.
Simon „KWERTZZ“ Horák na MČR 2022
Simon „KWERTZZ“ Horák na MČR 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Simon „KWERTZZ“ Horák na domácí scéně prorazil v drese BRUTE, část letošního roku strávil v Entropiq Prague. Po krátkém angažmá v Universe a účasti na Tipsport MČR CS:GO však spolu s Martinem „zur1s“ Slámou přijal nabídku stát se součástí The Prodigies, což je profesionální projekt pro mladé hráče.

Nyní ale obdržel ještě jinou šanci, přímo od mezinárodního týmu. Nastupuje totiž v řadách Endpoint.

Jak můžete vidět ve výše uvedeném tweetu, jeden z hráčů anglické organizace nemůže do zápasů nastupovat kvůli osobním důvodům. Nikita „HeavyGod“ Martynenko přitom teprve nedávno nahradil někdejšího Major šampiona Markuse „Kjaerbye“ Kjærbye. Nyní si ale musí dát měsíční pauzu, aby vyřešil záležitosti spojené s armádou a mohl se opět hraní věnovat naplno. V příštím roce by měl být zpět.

KWERTZZ se poprvé na serveru ukázal v rámci Thunderpick Bitcoin Series 2, kde Endpoint nestačili na Nexus Gaming. S českým hráčem v zádech ale posléze dotáhli do vítězného konce těsné osmifinále CCT North Europe Series 2 proti sestavě SAW. O den později zaznamenali stejnou bilanci, když nejprve porazili ENCE Academy, aby následně dokázali sebrat jen jednu mapu hlavnímu týmu známé finské organizace. Zatímco v Thunderpick Bitcoin Series 2 tak stále žije šance na postup, v CCT North Europe Series 2 končí.

S největší pravděpodobností půjde jen o krátkou anabázi, český střelec se však této příležitosti určitě chytí za pačesy. Každá taková šance na mezinárodním poli je nedocenitelná, a naděje umírá poslední.

Endpoint se aktuálně nachází na 47. příčce světového žebříčku, tedy výše než jakýkoliv CZ/SK tým.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.