Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojice z pražských "S" a absence legendy. Kdo zabojuje o desetitisíce?

9. 12. 2022 | 16:19 EA SPORTS FC 24 Preview
Brankové půsty jsou minulostí, na MČR FIFA powered by Hyundai se naplno rozjela gólová mašina. Během čtvrtečního programu, jenž rozhodoval o posledních postupujících na online zastávku, lovili brankáři míč ze své sítě hned 62krát. Mezi nejpilnější střelce patřil Adam „Adulackk“ Hodina, jenž deseti góly rozhodl finálovou BO2 proti Michalu „Mrkyy“ Mrkosovi. Kdo se kromě dvou mladíků představí na nedělním finále?
Seron a Mrky na brněnské zastávce
Seron a Mrky na brněnské zastávce
Zdroj: PLAYzone

Poslední kvalifikace přinesla rozřešení postupové hádanky před online zastávkou MČR FIFA powered by Hyundai. Čtveřice borců už měla postup jistý, další místa však byla otevřena.

Do boje o ně se zapojily i ty největší hvězdy letošního ročníku FIFA jako Lukáš „T9Laky“ Pour a Michal „Mrkyy“ Mrkos. Oba stáli v Brně na pomyslné bedně, do kvalifikací online turnaje šli jako největší z favoritů. Jenže první dvě bitvy skončily porážkou, zachraňovat postup museli borci na poslední kvalifikaci.

Jízda play-off skončila ale pro plzeňského matadora T9Lakyho rychle. V prvním zápase prohrál 3:9 proti Martinu „FCMARTIN“ Hrabinovi a šance na hlavní turnaj byla pryč.

Výsledky poslední kvalifikace
17:00CptKubajz 4:3 Caster
17:00Dalas 2:3 Adulackk
17:15Mrkyy 5:3 Matejs
18:00T9Laky 3:9 FCMARTIN
18:45Mrkyy 4:FCMARTIN
19:30Adulackk 4:CptKubajz
20:15Adulackk 10:Mrkyy

Michal „Mrkyy“ Mrkos na druhé straně postoupil až do finále a o celkovou top 8 se strachovat nemusel.

Dolní hranici 72 bodů nastavila dvojice Martin „Caster“ Štěpán a již zmiňovaný FCMARTIN. Oba využili slušného postavení před čtvrtečním soutěžením a zahrají si o prize money 30 000 Kč.

Nedostatečný výkon předvedli Martin „Dalas“ Vujtík, Jakub „CptKubajz“ Pudil a Matěj „Matejs“ Dunka. Ti se na online soutěži nepředstaví.

Bodování kvalifikací
HráčTýmBody
MarioOoso99Entropiq118
AdulackkSlavia esports118
PeposlavSlavia esports105
SeronACS - EP105
RevyBohemians esports100
MrkyySampi78
CasterACS - EP72
FCMARTINDGG Esports72

Online zastávka MČR FIFA powered by Hyundai startuje v neděli od 13:00 na Twitchi PLAYzone. Program odšpuntují Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt a Martin „FCMARTIN“ Hrabina.

Ihned po nich budou na streamu bojovat Dominik „Seron“ Čermák, vítěz offline turnaje v Brně, a překvapení úvodní kvalifikace Dominik „Revy“ Révai z Bohemians.

I ve spodní polovině pavouka bude rozhodně co sledovat. Josef „Peposlav“ Uxa se utká s Michalem „Mrkyy“ Mrkosem, jako poslední odehrají Martin „Caster“ Štěpán a Adam „Adulackk“ Hodina pražské derby.

Rozlosování online zastávky MČR FIFA powered by Hyundai
Rozlosování online zastávky MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone

První online turnaj MČR FIFA powered by Hyundai se odehraje v neděli 11. prosince. Osmička nejlepších se porve o celkovou finanční odměnu 30 000 Kč a důležité body do tabulky MČR. Ty jim mohou zajistit přímou cestu na grand finále celé sezóny.

MČR body online zastávky:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).