Přejít k hlavnímu obsahu

Premiéra mapy Anubis na světové scéně, jak si povede NEOFRAG?

9. 12. 2022 | 20:24 Counter-Strike 2 Preview
Světové finále cyklu BLAST Premier je za dveřmi. V Abu Dhabí se na posledním velkém turnaji roku rozhodne o králi sezóny organizátora, který v příštím roce uspořádá Major v Paříži. Do boje jdou světové top celky, rovných půl milionu dolarů si však může odnést jen jeden.
Etihad Arena, místo konání BLAST Premier World Final 2022
Etihad Arena, místo konání BLAST Premier World Final 2022
Zdroj: etihadarena.com

Hlavní město Spojenských arabských emirátů přivítá 14. až 18. prosince světovou elitu v rámci BLAST Premier World Final. Jak je již u letošní sezóny zvykem, PLAYzone odvysílá všechny zápasy česky na Twitchi. Rozpis zápasů naleznete tradičně v Zápasovníku. Přijďte si naposledy letos užít světovou špičku!

Osm týmů bude rozděleno do dvou GSL skupin, z nichž do play-off postoupí vždy tři týmy – vítězové rovnou do semifinále, druzí a třetí „jen“ do pátečního čtvrtfinále. Velkým lákadlem bude premiérová implementace nového updatu, což znamená, že diváci poprvé uvidí mapu Anubis. Pokud tedy někdy projde vetem.

Rozpis zápasů
Rozpis zápasů
Foto: BLAST Premier

Složení týmů je vskutku našlapané, vždyť jde o světové finále celé sezóny. Ve skupině A se v prvním zápase střetne severoamerická jednička Team Liquid s vítězi posledního Majoru Outsiders, uvidíme tedy tvrdý souboj Marekse „YEKINDAR“ Gaļinskise proti svým bývalým spoluhráčům. Druhý špíl obstará šlágr mezi FaZe a G2 Esports. Zatímco první zmiňovaní to po katastrofě v Riu dotáhli minulý měsíc až do finále BLAST Fall Finals, tak ti druzí od selhání v kvalifikaci na poslední IEM Major nemohou najít lék na lepší výsledky.

Ani „béčko“ rozhodně nezaostává. V prvním zápase skupiny se aktuální světová jednička Heroic utká s OG. Dánský tým bude hrát bez Martina „stavn“ Lunda, za kterého zaskočí Kristian „k0nfig“ Wienecke, což může nahrávat OG. Adam „NEOFRAG“ Zouhar a spol. na podzimním finále vyhořeli a i tentokrát budou patřit mezi outsidery. První den zakončí NAVI zápasem proti Vitality, kde všechny bude zajímat, jak trenér využije šestičlennou soupisku. NAVI s sebou totiž berou i sedmnáctiletého talenta Andreje „npl“ Kukharského.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.