Přejít k hlavnímu obsahu

Zmatení na předávání cen. Neznámý mladík se dostal až k mikrofonu na jevišti s tvůrci Elden Ringu

10. 12. 2022 | 11:59 Zajímavost
The Game Awards 2022 je show, na které nejlepší videohry roku mohou získat zasloužené ocenění. Vše probíhalo jako po másle, až na jeden výstup mladíka, který využil situace a chopil se mikrofonu, aby prohodil několik vět o „reformovaném ortodoxním rabínovi Billu Clintonovi“.
Mladík se procpal až na jeviště k mikrofonu
Mladík se procpal až na jeviště k mikrofonu
Zdroj: The Game Awards

Microsoft Theater v Los Angeles bylo místem, kde se 8. prosince předávala ocenění The Game Awards 2022. Vyhlášeno bylo několik vítězů v různých kategoriích včetně nejlepší hry tohoto roku. Když byli na pódium zavoláni tvůrci vítězného titulu Elden Ring, skupinka měla jednoho narušitele, kterého si ale nikdo nevšiml.

Jednalo se o patnáctiletého Matana Evena, který neměl na pódiu co dělat, ale během ovací a vítězného proslovu splynul s davem a ve stínu vyčkával. Když všichni dokončili své proslovy, uviděl Matan příležitost a chopil se mikrofonu. Nikdo z přítomných nic nenamítal, protože tvůrci si pravděpodobně mysleli, že jde o někoho najatého pro tuto událost, zatímco ostatní předpokládali, že je součástí tvůrčí skupiny.

Během několika okamžiků celé divadlo zjistilo, že mladík je tam na vlastní pěst. „Hej, teď já. Víte, opravdu rychle chci všem poděkovat a říct, že bych asi chtěl nominovat na tuto cenu svého reformovaného ortodoxního rabína Billa Clintona. Děkuji vám všem,“ zaznělo v uších obecenstva, ochranky a dalších zúčastněných osob. Zmatenost byla téměř hmatatelná, ale to už ochranka probrala a patnáctiletého Matana zadržela.

Incident na internetu spustil vlnu memů, vzhledem k tomu, o jak moc bizarní situaci šlo. Opravdu byl pouze zadržen, nikoliv zatčen, jak bylo původně mylně informováno účastníky akce. 

Štítky: The Game Awards
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.