Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojnásobní mistři světa. Makedonci naprosto zdecimovali finálového soupeře

11. 12. 2022 | 12:53 Counter-Strike 2 Reportáž
Hrát CS:GO venku? Žádný problém. 14. ročník mistrovství světa je u konce, turnaj v oblíbené FPS hře zaznamenal stejného šampiona jako před rokem. Severní Makedonie stejně jako před rokem jednou zakopla, hráči organizace BLUEJAYS se ale rozjeli a už neměli konkurenci.
Venkovní stage mistrovství světa
Venkovní stage mistrovství světa
Zdroj: IESF

Reprezentační šampionát se letos odehrával na Bali. Český ani slovenský národní tým bohužel nedokázal projít skupinovou fází kvalifikace CS:GO turnaje a do hlavní části se nepodíval. V ní se proti sobě postavili čtyři kontinentální šampioni a nejlepší týmy z kvalifikace. Favoritem ale byli mistři Evropy.

Makedonští reprezentanti z týmu BLUEJAYS opanovali MS už v loňském roce, cestu za obhajobou si ale zkomplikovali hned ve druhém kole play-off, kde nestačili na QUAZAR. Musela tak následovat jízda pavoukem poražených. S výběrem Argentiny poradit dokázali a z turnaje vyřadili také silné Německo, které reprezentovala BIG Academy. Díky tomu se prostříleli k odplatě a ruské hráče tentokrát porazili 2:0.

Ve velkém finále je s nevýhodou jedné mapy čekal souboj proti Mongolsku. Nenechte se však zmást, tuto asijskou zemi reprezentovala sestava IHC Esports, tedy účastníci posledního Majoru. Nejvýše postavený účastník turnaje dle HLTV žebříčku však na Makedonce nestačil, a to rozdílem dvou tříd. BLUEJAYS na mapách Mirage, Inferno a Dust II ztratili pouze 18 kol a podruhé za sebou se stávají mistry světa v CS:GO.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.