Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí Fortnite turnaj plný hvězd a čtvrt milionu k tomu? To tu ještě nebylo!

12. 12. 2022 | 12:00 Fortnite Turnaj
Podařilo se něco neskutečného. Nikdo už nedoufal, že se dočkáme tak velké Fortnite akce s nejšťavnatějším prize poolem v historii! Už tuto sobotu uvidíme domácí streamerské hvězdy proti sobě bojovat ve zbrusu nové kapitole. Agraelus Wild Hunt otevírá novou éru!
Agraelus Wild Hunt
Agraelus Wild Hunt
Zdroj: wls.gg

Studio Epic Games se rozhodlo podpořit českou a slovenskou komunitu skrze Agraela. Ano, slyšíte dobře. A podle slov hlavního organizátora Jakuba Metelky to nemusí být zdaleka všechno. Pokud se vše podaří a půjde hladce, jsou v plánu i další zajímavé soutěže. Vše o turnaji si můžete přečíst na oficiálních stránkách.

Akce se uskuteční v sobotu 17. prosince od 19 hodin. Proběhne v režimu Zero Build, a každý bude šest zápasů hrát pěkně sám za sebe! Zápolení nebude komentovat nikdo jiný než samotný Agraelus na svém kanále. Velkým lákadlem je samozřejmě celkový prize pool ve výši 10 tisíc dolarů, tedy zhruba 230 tisíc korun.

  • 1. místo: 3000 dolarů
  • 2. místo: 2300 dolarů
  • 3. místo: 1600 dolarů
  • 4. místo: 1000 dolarů
  • 5. místo: 600 dolarů
  • 6. – 10. místo: 300 dolarů

Jak se to ale má s formátem, který je ve Fortnite často kontroverzním tématem? „Dlouho jsme řešili formát a nakonec je to „half open invitational“, protože jsme se rozhodli dát šanci i velice malým streamerům. I oni si zaslouží být vidět a v tuto chvíli jsme i jim malé vánoční přáni splnili. Bohužel pouze pro asi sedmdesát z nich.“

Turnaje se za Fortnite scénu zúčastní hráči jako Dodo, Alkan, Mith, Wraxx, Pajus či VarmiLP. Mimo tradiční jména uvidíme soutěžit i osobnosti jako Gejmr, CzechCloud, Herdyn, FlyGun, HaiseT, spajKK, Mazarink, Duklok, Restt nebo Vidrail. Ženské osazenstvo čítá jména jako Andullie, Klarusha, Kejtee nebo Danča.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.