Přejít k hlavnímu obsahu

Slávistické překvapení CptKubajz nestačilo ve finále na Mrkyyho. Bronz bere Revy

12. 12. 2022 | 17:45 EA SPORTS FC 24 Live coverage
Osmička nejlepších hráčů ze tří otevřených kvalifikací se v neděli utkala během druhé zastávky MČR FIFA powered by Hyundai o 30 tisíc korun. Ve hře byli i finalisté z Brna Dominik „Seron“ Čermák a Michal „Mrkyy“ Mrkos. První jmenovaný překvapivě prohrál již ve čtvrtfinále, Mrkyy dokráčel až za vítězstvím. Stříbro bere Jakub „CptKubajz“ Pudil, bronz Dominik „Revy“ Révai.
Michal "Mrkyy" Mrkos
Michal "Mrkyy" Mrkos
Zdroj: PLAYzone

Mrkyy vs. CptKubajz 5:2 (1:2, 4:0)

Finále bylo nejvíce defenzivním zápasem z celého nedělního programu MČR FIFA powered by Hyundai. Michal „Mrkyy“ Mrkos a Jakub „CptKubajz“ Pudil hráli na co nejmenší počet chyb a tím pádem na menší počet branek.

V úvodních devadesáti minutách lovili gólmani míč ze sítě třikrát, ve druhém špílu finálové série padly góly čtyři. Zatímco v prvním případě se o dvě branky postaral slávistický hráč, v tom druhém byl stoprocentní mladičký talent Mrkyy.

Reprezentant Sampi tak po druhém místě z Brna bere premiérové zlato letošní sezóny MČR FIFA powered by Hyundai. K důležitým MČR bodům bere i 15 000 Kč.

Revy vs. Caster 7:3 (5:0, 2:3)

Demolice v prvním utkání rozhodla o výsledku celé série. Hráč v dresu Bohemians nedal Casterovi žádnou šanci. Pěti góly si vytvořil více než dostatečný náskok, který už ve druhém utkání nedokázal sparťanský matador dorovnat.

Revy sice o jednu branku ve svém posledním dílčím zápase prohrál, i tak si ale s přehledem pohlídal triumf a bronzový úspěch.

Caster vs. Mrkyy 4:6 (3:2, 1:4)

Jedno z nejvyrovnanějších utkání znovu rozhodl až druhý zápas. V tom prvním byl lepší Martin „Caster„Štěpán, jenž mladého Michala „Mrkyy“ Mrkose přehrál o jedinou branku a do druhé části semifinálové bitvy šel s nejtěsnějším možným náskokem.

Reprezentant ukázal v druhém zápase série své obří kvality. Rychle otočil vývoj semifinále, když Casterovi nasázel hned čtyři branky a mohl slavit postup do finále.

CptKubajz vs. Revy 12:7 (5:6, 7:1)

Taková přestřelka je k vidění jen málokdy! V první semifinálové sérii nastříleli Jakub „CptKubajz“ Pudil a Dominik „Revy“ Révai hned 19 branek.

Od úvodu bylo jasné, že se diváci mohou těšit na utkání plné branek. Během prvních třiceti minut jich totiž padlo hned pět, vedení do druhého utkání si odnesl hráč Bohemians.

Následně ale vládl slávistický střelec. CptKubajz vyhrál drtivým rozdílem 7:1, celkově 12:7 a probojoval se do finále. Revy si zahraje o bronz.

Caster vs. Adulackk 7:4 (3:2, 4:2)

Brazilský Ronaldo ukázal svou ohromnou sílu! V rukou Martina „Caster“ Štěpána naprosto dominoval čtvrtfinálovému derby a poslal zkušeného sparťana do dalšího kola.

Podle očekávaní byl závěrečný špíl top 8 dlouhou dobu vyrovnaný. Adulackkovy šance rychle pohřbil již zmiňovaný Ronaldo, jenž poslal Castera do vedení 3:0. Mladičký slávista nedokázal dotáhnout svého soupeře, který nakonec nasázel do sešívané branky sedm gólů.

Peposlav vs. Mrkyy 3:6 (1:3, 2:3)

Od začátku do konce pohlídaný zápas od Michala „Mrkyy“ Mrkose. Podzimní posila Sampi navázala na dobré výkony z Brna a bez větších problémů porazila Josefa „Peposlav“ Uxu.

V obou dílčích zápasech doplácel Peposlav především na horší produktivitu. Šancí měl hned několik, jen málokterou však proměnil. Na druhé straně Mrkyy dokázal s klidem proměňovat šance a zaslouženě postoupil.

Seron vs. Revy 4:8 (2:5, 2:3)

Oproti předchozímu mači naprosto rozdílný start. Dominik „Revy“ Révai na nic nečekal a okamžitě šel do vedení. Gólostroj Bohemians byl přesný v prvním zápase ještě čtyřikrát, Seron se trefil jen dvakrát. Revy tak šel do druhého špílu v ideální pozici.

Sparťanský favorit se ale rychle dostal zpět na dostřel, dvěma góly se dostal na rozdíl jediné branky. Jenže spousta šancí skončila nevyužitých, Seronovi nebylo přáno. Ke konci už jen Revy přidal několik gólů a stal se druhým semifinalistou. Seron, jeden z největších favoritů, vypadl.

MarioOoso99 vs. CptKubajz 3:5 (2:1, 1:4)

Oba hráči vstoupili do zápasu se spíše opatrnou taktikou. Úvodní branka padla až před koncem prvního poločasu, kdy MarioOoso99 otevřel střelecký účet celého turnaje. Reprezentant Slavie ale nezaváhal a na začátku druhé půlky vyrovnal.

Síť se znovu rozvlnila až na konci druhého dějství, kdy koncovku znovu zvládl lépe hráč v dresu Entropiqu a do druhého utkání BO2 série šel ve vedení 2:1.

Po osmi minutách už to bylo 3:1. Do konce poločasu ale Jakub Pudil vstřelil dvě důležité branky a celkový stav série byl vyrovnaný. Netrvalo dlouho, a CptKubajz dokonce vývoj utkání otočil a do posledních desítek minut šel s dvoubrankovým náskokem. Ten si slávistický borec i přes tlak soupeře udržel a stal se prvním semifinalistou.

Online zastávka MČR FIFA powered by Hyundai startuje v neděli od 13:00 na Twitchi PLAYzone. Program odšpuntují Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt a Martin „FCMARTIN“ Hrabina.

Ihned po nich budou na streamu bojovat Dominik „Seron“ Čermák, vítěz offline turnaje v Brně, a překvapení úvodní kvalifikace Dominik „Revy“ Révai z Bohemians.

I ve spodní polovině pavouka bude rozhodně co sledovat. Josef „Peposlav“ Uxa se utká s Michalem „Mrkyy“ Mrkosem, jako poslední odehrají Martin „Caster“ Štěpán a Adam „Adulackk“ Hodina pražské derby.

Harmonogram
13:15MarioOoso99 3:5 CptKubajz
14:00Seron 4:8 Revy
14:45Peposlav 3:6 Mrkyy
15:30Adulackk 4:7 Caster
16:15CptKubajz 12:7 Revy
17:00Mrkyy 6:4 Caster
17:45Revy 7:3 Caster
18:30CptKubajz 2:5 Mrkyy

Během neděle mohou diváci soutěžit na streamu o pořádnou porci FIFA POINTS a dresy české fotbalové reprezentace!

Soutěž:

1. místo - 12 000 FIFA POINTS + dres české fotbalové reprezentace
2. místo - 12 000 FIFA POINTS + dres české fotbalové reprezentace
3. místo - 5 900 FIFA POINTS + dres české fotbalové reprezentace
4. - 5.  místo - dres české fotbalové reprezentace

Prize pool:

1. místo - 15 000 Kč
2. místo - 10 000 Kč
3. místo - 5 000 Kč

MČR body online zastávky:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).