Přejít k hlavnímu obsahu

Modrá krev hledá novou oporu. Hvězdný midař po dvou sezónách končí v eSubě

15. 12. 2022 | 12:56 League of Legends Přestup
Na domácí scéně se tak často nestává, aby si na stejném písečku hrál jeden hráč několik sezón v řadě. Esuba ale v tomhle umí být odlišná. Přesto byl Jan „Sajator“ Zítek dva roky tváří přední české organizace a zanechal po sobě pořádnou stopu. Kam ho jeho talent zavede dále?
Jan „Sajator“ Zítek
Jan „Sajator“ Zítek
Zdroj: eSuba

Vítěz eLEAGUE Winter Cupu, mistr Slovenska a trojnásobný šampion Hipoint Masters. Tak zní výpis úspěchů osmnáctileté hvězdy Jana „Sajator“ Zítka. Na scéně vystrčil růžky už v šestnácti, už po měsíci v Inside Games se ale přidal mezi modrou krev, kde šel ve stopách Adama „Random“ Grepla. Dva roky působení v úspěšné české organizaci na poli League of Legends mu přineslo ovoce, ale i tato éra oficiálně končí.

Sajator není jediným, kdo v eSubě letos končí. Jak bývá zvykem, všem pěti hráčům bylo umožněno si hledat angažmá. Není tedy známé, koho v sestavě uvidíme i v příštím roce. Prosadit se v zahraničí by rádi Hoang „Welcom“ Quan Nguyen, Daniel „DANY“ Novák i zkušení borci David „Jejky“ Jakubce a Václav „VaSKED“ Benda. Všichni spolu odehráli celou letošní sezónu a odehráli několik těžkých střetů s elitou.

Další destinace Sajatora není zatím známá. Ať ho nohy povedou kamkoliv, rozhodně bude obrovským přínosem. Svůj talent už nejednou prokázal a mohl by jít opět ve šlépějích zmíněného Randoma. Nebo snad vykročí na cestu, po které se dostal ke hvězdám Marek „Humanoid“ Brázda? Odpověď nám ukáže až čas.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.