Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG míří za medailí! OG jsou v semifinále, porazili i světovou jedničku

16. 12. 2022 | 17:14 Counter-Strike 2 Reportáž
Světové finále letošního cyklu BLAST Premier se přehouplo do druhé poloviny. Z osmi celků jich do play-off postoupilo hned šest, Heroic a Outsiders, dle žebříčku dva nejlepší týmy světa a finalisté uplynulého IEM Rio Majoru, se s turnajem musely překvapivě rozloučit. Šance na medaili naopak stále žhaví OG, kteří překvapivě všechny zaskočili a jsou už v semifinále!
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: BLAST Premier

Skupina A začala vítězstvím Liquid a FaZe. V třímapových bitvách proti nim padli Outsiders, respektive G2 Esports. Spolu si to pak rozdali i o přímý slot v semifinále, vítězně ze zápasu odešli FaZe. V rozhodujícím špílu to byla překvapivě jednoznačná záležitost pro G2, vítězové posledního Majoru mají nad čím přemýšlet.

Druhá část startovního pole přinesla nervy drásající souboj Heroic s OG. Rozhodnout se muselo až na novince jménem Anubis, jež  se na prvním velkém turnaji ukázala už několikrát. K radosti českých fanoušků se ve druhém prodloužení tohoto zápasu mohl skutečně radovat Adam „NEOFRAG“ Zouhar a jeho parťáci.

BLAST Premier World Final
BLAST Premier World Final
Foto: PLAYzone

Zanedlouho navíc vyvolali další rozruch – bez ztráty mapy poslali do kolen Vitality, kteří předtím porazili NAVI. Ukrajinské organizaci se tah se šestičlennou soupiskou zatím nevyplácí a s turnajem se rozloučili ve čtvrtfinále. Do play-off přitom proklouzli na úkor Heroic, absence Martina „stavn“ Lunda byla bolestivá.

Složení vyřazovací fáze je od čtvrtečního večera kompletní. V sobotním semifinále se od 12:30 mohou OG těšit na Team Liquid, ve druhém duelu ještě FaZe Clan na svého soupeře čeká. Uspějí v pátek G2 Esports, nebo Vitality? Vrchol posledního velkého turnaje sezóny si můžete vychutnat živě na našem Twitchi.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.