Přejít k hlavnímu obsahu

Vybalancování Ancientu či opravy na nově přidané mapě. Noční update se povedl

17. 12. 2022 | 12:58 Counter-Strike 2 Update hry
Valve v noci z pátku na sobotu vydalo další update pro Counter-Strike: Global Offensive. Oprav se dočkala novinka Anubis a opět se měnil Ancient. O co přesně jde?
Změna na mapě Ancient
Změna na mapě Ancient
Zdroj: Valve

Nebývá zvykem, že je komunita při každé nové změně hry nadšená. Spíše naopak. Víkendový update ke konci roku se ale, zdá se, povedl. Sice se nejedná o drastické změny, ale pro celkový gameplay jsou velmi důležité.

V první řádě vývojáři přinesli opravy na nově přidanou mapu Anubis. Odebráno bylo několik neviditelných pixelů, skrze něž nešlo v blízkosti zdi hodit granát, a také bylo odstraněno propadávání zbraní skrz podlahu. Hráči sice objevují stále další nedostatky, do Majoru je však stále dost času. Dále bychom měli pocítit vyšší FPS pro lepší herní zážitek.

CT spawn se prodloužil
CT spawn se prodloužil
Foto: BananaGaming
Zvětšení B situ
Zvětšení B situ
Foto: Valve

O něco větších změn, tentokrát už těch technických, se dočkal Ancient. Podobně jako nedávno na mapě Inferno, se i tady zvětšil rádius výbuchu bomby, nejdůležitější změna ale padla na CT spawnu. Prodloužen byl totiž o několik metrů dozadu, což obránce zpomalí o celou jednu vteřinu. To by mělo mít za následek větší vybalancování mapy, protože většinou byli CT hráči na každé straně mapy dříve než soupeři.

Druhou velkou změnou je B site. Ten se více rozšířil, čímž se kompletně změní různé úhly na bránění, a také je teď nově vidět na rampu už z prostoru „longu“. Dle reakcí profesionálních hráčů se update povedl, což potvrzují i dva vybrané tweety níže. Veškeré změny si můžete přečíst na oficiálním blogu.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.