Přejít k hlavnímu obsahu

Cryptova nejde pro posilu daleko. V Ostravě bude chtít zářit osmnáctiletý talent

17. 12. 2022 | 12:01 Counter-Strike 2 Přestup
Cryptova krátce po propuštění Marka „kinzo“ Bílka odhaluje novou posilu. Do CS:GO sekce přichází rodák z Moravskoslezského kraje, Filip „Darber“ Böhm. Příchod hráče na jinou pozici znamená i změnu rolí, novým in-game leaderem se stává Martin „MAXX“ Smolár.
Filip „Darber“ Böhm
Filip „Darber“ Böhm
Zdroj: PLAYzone / Cryptova (s povolením)

Filip „Darber“ Böhm se na scéně objevuje od loňska. Zprvu reprezentoval Universe, ale k profesionálnímu hraní si poprvé přičichl v barvách Sampi.Tipsport. Kruh se uzavřel na Tipsport MČR CS:GO, kde opět reprezentoval Universe. Pro rok 2023 byl ale volný a toho nyní využívá Cryptova, která bez výkupného ulovila zajímavý artikl, s nímž bude chtít ještě povýšit své letošní cíle. TOP 5 už byli, ale co bude dál?

„V dalším roce bych chtěl ukázat, co ve mě doopravdy je a snažit se zlepšovat co nejvíc to půjde, z hlediska umístění by bylo fajn se dostat do TOP 4 CZ/SK,“ uvádí Darber, jaké ambice si dává pro nadcházející sezónu.

„Když se Cryptova poprvé ozvala s tím, že o mě má zájem, tak mi spadl kámen ze srdce, že budu moct pokračovat s tím, co mě naplňuje a dělá šťastným,“ komentuje osmnáctiletý hráč svůj přestup do týmu z Ostravy.

K organizaci bude mít blízko i díky tomu, že právě z okolí ocelového srdce republiky pochází. „Bude to pro mě obrovská výhoda vzdálenosti pro cestováni na bootcampy a na tvorbu contentu,“ doplňuje pro web organizace.

Cryptovu však opouští kapitán, proto musí zákonitě dojít i ke změně dalších rolí. „Nezbytně důležitá bude v týmu taktéž přítomnost zyoreda a MAXXe, kteří, pominu-li jejich nezpochybnitelnou herní kvalitu, mají zkušeností a rady na rozdávání. Právě MAXX se tak navíc přesune na pozici primárního shotcallera,“ říká CGO Cryptovy Viktor Ustyanovič. V tuto chvíli jsou tak stoprocentně potvrzena tři jména, která budou v týmu pokračovat.

„Darbera jsme monitorovali už delší dobu a jeho akvizicí jsme velice potěšeni. Zapadá do našeho dlouhodobého konceptu práce s potenciálem a společně s PRem mohou vytvořit velmi silné entry/carry duo. Navíc žije kousek od Ostravy, což otevírá možnost intenzivnější spolupráci na jeho rozvoji,“ uzavírá týmový šéf své vyjádření.

Aktuální sestava Cryptovy:

  Slovensko Martin „MAXX“ Smolár
 Slovensko Tomáš „zyored“ Cvaniga
 Česká republika Oldřich „PR“ Nový
 Česká republika Martin „beryP“ Beránek 
 Česká republika Filip „Darber“ Böhm

 Česká republika Pavel „replay“ Vaněk – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.