Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle nikdo nečekal! Finále roku bez týmu ze světové TOP 5

17. 12. 2022 | 21:04 Counter-Strike 2 Reportáž
FaZe, Outsiders nebo snad Heroic? O hlavních favoritech se BLAST Premier World Final se toho napovídalo mnoho, žádné predikce však netrefili přesnou finálovou dvojici. V neděli 18. prosince se totiž o prestižní titul porvou američtí Team Liquid a evropská skvadra G2 Esports. O šanci na triumf v sobotu přišel i český střelec Adam „NEOFRAG“ Zouhar.
M0NESY znovu předvedl výborný výkon
M0NESY znovu předvedl výborný výkon
Zdroj: BLAST Premier

Bývalá hvězda SINNERS a největší tuzemská naděje současnosti nastoupila se svým týmem OG proti Team Liquid. Podceňovaný celek v čele s českým playerem nastoupil do zápasu proti osmému týmu světa (podle žebříčku HLTV.org) ideálně.

Na Overpassu položili OG základy úspěchu výbornou CT stranou, během níž ztratili pouhá čtyři kola. Hlavní zbraní evropského mixu byl NEOFRAG. 22 killy sejmul Liquid a šel spolu s kolegy do vedení.

To však bylo ze strany týmu pod vedením Nemanji „nexa“ Isakoviće vše. Další dvě mapy už byly pod taktovkou Team Liquid. Ani perfektní 1v4 clutch z dílny Abdula „degster“ Gasanova nestačil. Na Infernu vyhrál americký tým 16:10, Anubis ovládl bez problémů 16:7.

Druhé semifinále proti sobě postavilo dvě slavné organizace. FaZe, nejúspěšnější tým roku 2022, se o finálovou účast porval s G2 Esports. Bratrům Kovačům a jejich spoluhráčům se dlouhodobé nedaří, světové finále BLAST Premier bylo poslední šancí na zvrat.

Nuke byl ohromně vyrovnaný. Za stavu 14:14 to s G2 nevypadalo dobře, Justin „jks“ Savage se dostal do 1v2 situace, kterou mohl jen stěží vyhrát. I s troškou štěstí ale nakonec poslal oba soupeře k zemi, defusnul bombu a poslal svůj tým do vedení. Toho G2 okamžitě využili a první mapu vyhráli 16:14.

Podobně napínavé bylo také Inferno. Zdálo se, že FaZe mají vítězství v kapse, T-side odehráli ideálně a vypracovali si sedmibodové vedení. Díky perfektní teroristické straně (12:2) ale outsider otočil vývoj utkání. Stejně jako na Nuku byl hlavním tahounem G2 Nemanja „huNter-“ Kovač, jenž výraznou měrou přispěl k postupu do finále.

To se odehraje v neděli od 11:00. Živě jej budete moci sledovat na Twitchi PLAYzone.

BLAST Premier na PLAYzone
BLAST Premier na PLAYzone
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).