Přejít k hlavnímu obsahu

G2 na světovém trůnu! Po pěti letech vyhráli LAN, berou půl milionu dolarů

18. 12. 2022 | 13:02 Counter-Strike 2 Reportáž
Neuvěřitelné se stalo skutečností. G2 Esports, jedni z největších outsiderů BLAST Premier World Final, zvítězili. Mančaft vedený Rasmusem „HooXi“ Nielsenem ve finále porazil Team Liquid 2:0 a konečně se dočkal kýženého úspěchu. Kromě cenné trofeje bere evropský celek i peněžní odměnu ve výši 500 000 dolarů. Pro organizaci G2 jde o první triumf na LAN turnaji od roku 2017.
G2 Esports
G2 Esports
Zdroj: BLAST Premier

Bylo to finále, které nikdo nečekal. Oba týmy nastupovaly do turnaje v horší polovině nasazených, Liquid jako osmý celek světa, G2 jako dvanáctý. Zatímco TL měli za sebou alespoň podařené Fall Finals v Dánsku, G2 se dlouhodobě nedařilo a jejich postup až do finále byl téměř zázrakem.

Když ale vše zapadne do sebe, jsou Nikola „NiKo“ Kovač a spol. nezastavitelní. Pětici zároveň stmelila tragická smrt otce Rasmuse „HooXi“ Nielsena, hráči byli jednotní a rvali se jeden za druhého. Vrcholem bylo jejich finálové představení. Kdo očekával vyrovnanou bitvu, jež vyústí v drama tří map, mohl být zklamán. Nic podobného se totiž nedělo.

Parádní tempo nastolili G2 již na Infernu. Za teroristy připomněli svou formu ze sobotního semifinále, totálně přejeli svého soupeře (11:4) a za CT už jen kontrolovali vítězství.

Mirage byla oproti úvodní mapě vyrovnanější. Liquid vzali za T-side slibných šest kol a do druhé poloviny šli s nadějí. Na rozdíl od Inferna měli šanci.

Prohrané pistolky byly komplikací, nikoliv však koncem. Americká organizace se díky pěti kolům v řadě dotáhla na G2. 11:11, vypadalo to na mocný finiš.

Jenže Ilya „m0NESY“ Osipov byl proti. Mladá ruská hvězda zářila po celý turnaj a ve finále nezpomalila. Spolu s Justinem „jks“ Savagem vládla individuálním statistikám G2, kteří se po horším začátku druhé poloviny rychle vzchopili.

Mirage nakonec vyhráli 16:12. Oslavy mohly začít. G2 Esports se konečně dočkali. Poprvé od roku 2017 získali trofej na LANu.

BLAST Premier
BLAST Premier
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).