Přejít k hlavnímu obsahu

Henry Cavill bez role nebude. Chystá se do světa Warhammer 40 000

19. 12. 2022 | 10:21 Zajímavost
Jeden z hlavních protagonistů současného fantasy Henry Cavill potvrdil, že bude hvězdou a výkonným producentem série Warhammer 40 000 od Amazonu, která má přeměnit milovanou hru na nový filmový vesmír. Vše je však zatím teprve u zrodu.
Henry Cavill přivede nový Warhammer na plátna
Henry Cavill přivede nový Warhammer na plátna
Zdroj: Warner Bros/SEGA

Pro Henryho Cavilla to byly dva opravdu výživné měsíce. Nejprve se objevil jako Superman ve scéně filmu Black Adam, pak oficiálně oznámil svůj návrat do DCEU a opustil roli Zaklínače, a aby toho nebylo málo, znovu ztratil roli Supermana. Ukázalo se, že role superhrdiny v novém filmu Black Adam je pouze slepá ulička, DC Studios tedy učinilo toto cameo zcela bezúčelným. Mnoho fanoušků, a že jich herec má, věřilo, že si „zasloužil lepší zacházení“.

Během jednoho dne se však karta obrátila. Cavill totiž tentokrát vdechne život novému titulu, a to Warhammer 40,000. V příspěvku na Instagramu populární herec napsal, že už 30 let snil o tom, že uvidí vesmír Warhammeru v živé akci. Nyní, po 22 letech zkušeností v tomto odvětví, konečně cítí, že má dost dovedností a zkušeností, aby uvedl do života Warhammer Cinematic Universe.

Partnerství s Natalie Viscuso ve Vertigo bylo požehnáním, které se nedá slovy vyslovit, bez ní bychom možná nenašli dokonalý domov v Amazonu. A mít domov jako Amazon nám dá svobodu být věrní obrovskému rozsahu Warhammeru. Všem vám, fanouškům Warhammeru, slibuji, že budu respektovat tuto IP, kterou milujeme. Slibuji, že vám přinesu něco známého. A já se vám snažím přinést něco fantastického, co je zatím nevídané. Naše první kroky směřují k nalezení schopného filmaře/tvůrce/spisovatele. Sledujte tento prostor, přátelé. Pro císaře!
Henry Cavill

Zprávy o show se objevily ve chvíli, kdy to vypadalo, že tvář oblíbených titulů bude možná bez práce. Cavill, známý svými rolemi, má pověst milovníka nespočtu fantasy prostředí včetně Warhammeru. Svůj volný čas tráví například malováním figurek a hraním her. Warhammer 40,000 byl poprvé vydán v roce 1987 a je považován za nejoblíbenější miniaturní válečnou hru na světě. Tato franšíza byla adaptována do animovaného filmu a dvou show, stejně jako různých videoher. Není jasné, kdy bude série Warhammer 40 000 běžet na plátnech, nebo kdo další dostane po boku hvězdy roli.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.