Přejít k hlavnímu obsahu

Sestup po sedmi sezónách. Konec sezóny má pro SINNERS hořkou pachuť

19. 12. 2022 | 11:58 Counter-Strike 2 Reportáž
Takový závěr sezóny si hříšníci nepředstavovali. Všichni už počítali s odpočinkem, ale ještě před Vánoci bylo potřeba odehrát baráž o účast v další sezóně ESL Challenger League. V základní části soutěže neuhráli jedinou výhru a v baráži bohužel přidali jen jednu. Po sedmi sezónách se tak loučí s druhou nejvyšší evropskou ligou. Lepená sestava to měla složité.
ZEDKO & beastik
ZEDKO & beastik
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

43. sezóna ESL Challenger League SINNERS vůbec nevyšla. Soutěž, ze které svého času dokráčeli až do slavné ESL Pro League, se rozšířila na 24 týmů a změnila svůj formát. V jednoduchosti ale stačilo stále jednou zvítězit, aby se tým udržel i pro příští sezónu. Hříšníci pouhý týden po triumfu na Tipsport MČR CS:GO, ještě v plné sestavě, padli proti Movistar Riders a K23. To ale nevěděli, jak moc se budou strachovat.

Do baráže totiž nemohl naskočit staronový sniper Tomáš „oskar“ Šťastný a kvůli zranění ruky je mimo hru i Jindřich „ZEDKO“ Chyba. Improvizovaná sestava to neměla jednoduché, konkurence byla neúprosná. Po nenastoupení AVANGAR v prvním kole mohli SINNERS proti Falcons vybojovat postup, to se ale nepodařilo a spadli do pavouka poražených. V něm nestačili na jejich krajany z týmu HEET a přichází bolestivý sestup.

Trojnásobní čeští mistři vylétli do druhé nejvyšší evropské ligy raketovou rychlostí a hned při své premiéře soutěž ovládli. Na tento úspěch už ale nenavázali a současná baráž nebyla tou první, kde museli bránit svůj slot. Sestoupení je však vyvrcholením posledních nezdarů. SINNERS míří za ostatní lokální konkurencí, která se o postup do ECL snaží už několik sezón, ale jednorázové představení zažili jen ENTERPRISE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.