Přejít k hlavnímu obsahu

Agraelus a divoký lov streamerů. V sobotu lítaly nejen kulky, ale i prvenství a rekordy

19. 12. 2022 | 18:44 Fortnite Turnaj
Sobotní večer plný Fortnite pokořil hned několik zajímavých milníků. Pojďme se blíže podívat na to, jak probíhal největší domácí turnaj ve Fortnite, kde si hráči rozdělili 250 tisíc korun.
Závěrečná tabulka Agraelus Wild Hunt
Závěrečná tabulka Agraelus Wild Hunt
Zdroj: wls.gg

Mezi účastníky z řad streamerů nechyběla ani známá jména z Fortnite scény. Hned první hru ze šesti tak opanoval Patrik „Wraxx“ Delaveraj a se třinácti killy nastavil laťku pořádně vysoko. Vítězství si ve druhé hře připsal Muc1n, ale první místo se v celkovém žebříčku nezměnilo. Třetí zápas pro změnu se sedmi killy vyhrál opět Wraxx a navýšil bodový náskok na všechny ostatní konkurenty v tabulce.

Aby toho nebylo málo, tak přední český hráč potvrdil roli favorita i ve čtvrté a páté hře zakončené vítězstvím, náskok na druhého hráče v tabulce dosahoval již 60 bodů. A i když šestou hru zemřel na 56. pozici a zvítězil DEOman, na konečném výsledku se to nepodepsalo a Wraxx si zaslouženě odnáší hlavní výhru ve výši 3 000 dolarů z celkového prize poolu ve výši rovného čtvrt milionu korun.

Nejen, že se hrálo o nejvyšší prize pool na domácí scéně, ale i průvodce večerem, Agraelus, si připsal rekordní sledovanost letošního roku. 17 358. To je nejvyšší číslo diváků v jednu chvíli na jeho streamu. A neuvěřitelných 47 888 sledujících čítá součet sledujících v peaku u všech streamerů a youtuberů dohromady. Večer rozhodně předčil očekávání nejen v číslech a budeme doufat v další pokračování.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.