Přejít k hlavnímu obsahu

Český talent zastínil SINNERS a odnáší si poslední velký titul letošního roku

19. 12. 2022 | 13:24 Trackmania Reportáž
O čem bude nová sezóna Trackmania World Tour? To nám nastínil víkendový Showdown, první 2v2 turnaj světového měřítka. V něm se představila dvojka ze SINNERS, která ale bohužel do play-off neprošla. Jinému českému hráči se při premiéře na Tier 1 scéně dařilo na výbornou.
ITB eLconn21
ITB eLconn21
Zdroj: Into The Breach

Trackmania World Tour 2023 mění vše, co v oblíbené závodní hře doposud platilo. Nejvyšší soutěže budou nově týmové, turnaje budou probíhat ve dvojicích. A česko-slovenská kotlina má mezi elitou své zástupce.

Mezi osm vybraných organizací, které budou závodit mezi smetánkou, se dostali také SINNERS. Pro tento účel doplnil někdejšího mistra světa Martina „Kappa“ Krompolce jeho bývalý kolega Marek „tween“ Pacher. Účast si díky přestupu do Into The Breach vysloužil také talentovaný Filip „eLconn21“ Šprungl.

Všechny tři závodníky jsme mohli poprvé vidět v akci o víkendovém Showdownu, který byl předehrou nadcházejícího ročníku TMWT. Hříšníci a ITB se potkali v jedné skupině, oba předčili tým mistra světa Carla-Antoniho „CarlJr“ Cloutiera. Postup ale vybojoval pouze eLconn, SINNERS totiž prohráli s Karmine Corp.

Český talent si s polským kolegou Hubertem „mime“ Dziedzicem počínal na výbornou a v turnaji na oficiálních Nadeo mapách je nezastavil ani semifinálový soupeř Gamers First. Premiéru 2v2 soutěží následně zakončili ve velkém stylu, ve finále totiž proti dvojici týmu Alliance neprohráli ani mapu.

Anglická organizace si své reprezentanty vybrala bravurně, mime totiž také patří mezi velké naděje. Své kvality potvrdil 2. místem na světovém poháru a s eLconnem ukázali, že společně budou hodně nebezpeční! Pro českého hráče jde o první úspěch na turnajích nejvyšší úrovně, věříme však, že jen o první z mnoha.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.