Přejít k hlavnímu obsahu

Dev1ce hraje jako v nejlepších letech. Dovede Astralis zpět na správnou cestu?

20. 12. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Návrat Nicolaie „device“ Reedtze do Astralis byl opravdu pompézní, nikdo však moc netušil, co mohl od 27letého hráče čekat. Od prvního zápasu ale dominuje a Astralis tak opět našli oporu na pozici snipera. Jeden článek fungující mašiny byl znovuobjeven, hledání dalšího pokračuje.
Nicolai „dev1ce“ Reedtz
Nicolai „dev1ce“ Reedtz
Zdroj: Astralis

Odchod jednoho z nejvíce konzistentních hráčů historie CS:GO patřil mezi nejpřekvapivější přestupy. Nicolai „dev1ce“ Reedtz loni v dubnu opustil Astralis, aby pokračoval v kariéře v Ninjas in Pyjamas. Philip „Lucky“ Ewald mu, jako první náhrada, nesahal ani po kotníky, tolik nezaujal ani Asger „farlig“ Jensen. Dánskému týmu tak nezbylo nic jiného, než vykoupit zpět svoji někdejší hvězdu. Po změně životní situace to dev1ce uvítal, protože v roce 2022 byl mimo server a nebylo jisté, jestli se na něj ještě někdy vrátí.

Obnovenou premiéru si oblíbenec publika zažil ještě v prosinci. Proti krajanům z Tricked Esport dominoval a shodou okolností naprosto vymazal svého tehdejšího nástupce Luckyho. Ze šesti zápasů CCT turnajů Astralis dvakrát prohráli, i při těch patřil dev1ce mezi nejlepší hráče na serveru. Nešlo sice o Tier 1 soutěže, Champion of Champions Tour je však ideálním odrazovým můstkem pro tým, který nedosáhl ani na pozvánku na IEM Katowice 2023. S Benjaminem „blameF“ Bremerem budou klíčovými pilíři nové éry.

Statistiky dev1ce po návratu do Astralis
Statistiky dev1ce po návratu do Astralis
Foto: HLTV:org

Co ale zbytek sestavy? Pád někdejších jedniček zapříčinil, že ne každý se do Astralis žene a domácí konkurence je neúprosná. Není tak divu, že se jim nepodařilo přivést Rasmuse „sjuush“ Becka, jemuž končila smlouva v Heroic, ale podle všeho padla i vyjednávání s hlavním kandidátem na pozici pátého hráče, Victorem „Staehr“ Staehrem ze Sprout. Německé organizaci už dříve údajně Astralis nabídli výměnu za farliga, nejspíše tak neuspěly ani žádné další pokusy. Není žádným tajemstvím, že movitý powerhouse nerad utrácí za hráče vysoké sumy, návrat dev1ce byl světlou výjimkou, kterou chápe naprosto každý.

Dle nejnovějších informací se tak Dánové rozhodli vsadit na nadějného Christiana „Buzz“ Andersena, se kterým přitom jednali už v říjnu, ale nedohodli se. Po neúspěchu na jiných adresách se však měli vrátit k této variantě. 19letý střelec je v současnosti nejlepším hráčem MASONIC, v minulosti si zahrál i za MAD Lions a má na kontě titul ze třetí sezóny REPUBLEAGUE. Spoustu mladých nadějí si v minulosti nechali Astralis utéct, stabilizace vhodných prvků v základní pětici je však prvním krokem k návratu do nejvyšších sfér.

Jak by mohla vypadat nová sestava Astralis?

 Dánsko Andreas „Xyp9x“ Højsleth
 Dánsko Lukas „gla1ve“ Rossander
 Dánsko Benjamin „blameF“ Bremer
 Dánsko Nicolai „dev1ce“ Reedtz
 Dánsko Christian „Buzz“ Andersen

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.