Přejít k hlavnímu obsahu

Konec po 11 letech. Nelituji ani minuty, řekl dlouhodobý předseda

21. 12. 2022 | 09:00 Reportáž
Jedna z tradičních českých organizací ukončí na konci roku 2022 všechny své aktivity. O faktu informovali Inaequalis v úterý večer na svých sociálních sítích. Spolek přestane fungovat po 11 letech. „Naše snažení nevedlo k nalezení mého nástupce,“ vyjádřil se Jan „Eldesan“ Pašek k situaci. Oficiální proces likvidace spolku Inaequalis z.s. začne podle organizace 31. ledna 2023.
Inaequalis končí
Inaequalis končí
Zdroj: Inaequalis

Organizace Inaequalis se během své historie zapojila do esportového dění v celé řadě titulů. Nechyběla u známých titulů League of Legends, Hearthstone nebo FIFA, své zastoupení ale měla také v Legends of Runeterra, Brawl Stars či Wild Riftu.

Mezi poslední velké úspěchy týmu patří čtvrtfinálová účast Michala „BaJAtakk“ Bárty na světovém šampionátu v Legends of Runeterra a dvojnásobné medailové umístění na Vodafone MČR Hearthstone. Dlouhodobě patří mezi špičku ve svém oboru Lukáš „T9Laky“ Pour, matador tuzemské FIFA scény.

Podle vyjádření na sociálních sítích je hlavním důvodem konce neschopnost zajistit důstojného nástupce předsedy Jana „Eldesan“ Paška.

„Jako radu spolku nás situace nesmírně mrzí. Inaequalis se stalo součástí života tisícovky našich členů, stejně jako životů nás samotných,“ stojí v oficiálním prohlášení na Facebooku Inaequalis. „Náš spolek sice končí, ale jsme velmi rádi, že český esport nekončí se slušností a fair play. Vážíme si týmů a organizátorů, kteří tyto hodnoty přijali za své a těší nás, že jich je stále více,“ loučí se organizace.

„Na základě hlasování nejvyššího orgánu spolku budou k 31. 12. 2022 ukončeny veškeré reprezentační a herní aktivity spolku. K 31. 1. 2023 bude zahájen oficiální proces likvidace spolku Inaequalis z.s.,“ informuje tým.

Definitivně se organizace s esportovým světem rozloučí na INAE ESPORT PLESE #4, který se uskuteční dne 21. 1. 2023.

Štítky: Inaequalis
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).