Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis vítají mladou pušku. Dánská sestava je opět kompletní

22. 12. 2022 | 10:31 Counter-Strike 2 Přestup
Po návratu Nicolaie „dev1ce“ Reedtze bylo potřeba vyřešit ještě jednu hádanku. Po vyhození Kristiana „k0nfig“ Wieneckeho hledala dánská organizace ještě jeden klíčový pilíř sestavy pro rok 2023. Ke čtyřem zkušeným hráčům se přidává devatenáctiletý Christian „Buzz“ Andersen.
Christian „Buzz“ Andersen
Christian „Buzz“ Andersen
Zdroj: Astralis

Astralis mají za sebou turbulentní období, v příští sezóně by ale rádi tento kolotoč zastavili. Posledním příchodem Nicolaie „dev1ce“ Reedtze vyřešili jeden problém, soupiska však byla stále nekompletní. Dalším dílem skládanky bylo potvrzení Petera „casle“ Toftbo Ardenskjolda do role trenéra, tím finálním je oznámení nového pátého hráče. Zkušenou sestavu doplní dravé mládí, které nepochází z vlastní akademie.

Dánská organizace se ohlížela po zvučných jménech z jiných předních týmů. Rasmus „sjuush“ Beck však prodloužil v Heroic, přivést se nepovedlo ani vysněnou posilu Victora „Staehr“ Staehra ze Sprout. Astralis neradi utrácí za hráče vysoké sumy, návrat dev1ce byl světlou výjimkou, kterou chápe naprosto každý. Když si nechali dříve rozutéct například sestavu Copenhagen Flames, tak se museli ohlížet do nižších sfér.

Poslední spekulace směřovali k podpisu Christiana „Buzz“ Andersena. S mladou nadějí poprvé jednali už v říjnu, ale to se ještě nedohodli. Po neúspěšných jednáních se však vrátili k variantě, která je nyní potvrzená.

Devatenáctiletý střelec byl nejlepším hráčem týmu MASONIC, nejvíce dal o sobě vědět s jádrem hráčů MAD Lions. Na kontě z této doby má titul ze třetí sezóny REPUBLEAGUE. Spoustu mladých nadějí si v minulosti nechali Astralis utéct, stabilizace vhodných prvků v základní pětici je jedním ze správných kroků k návratu do nejvyšších kruhů. Mikkel „MistR“ Thomsen naopak na svou šanci musí čekat a vrací se do akademie.

Nová sestava Astralis:

 Dánsko Andreas „Xyp9x“ Højsleth
 Dánsko Lukas „gla1ve“ Rossander
 Dánsko Benjamin „blameF“ Bremer
 Dánsko Nicolai „dev1ce“ Reedtz
 Dánsko Christian „Buzz“ Andersen

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.