Přejít k hlavnímu obsahu

První korejská profesionálka. 21letá hráčka podepsala smlouvu s akademií

31. 12. 2022 | 12:26 League of Legends Přestup
Další historický moment pro ženský esport. Jedna z korejských profesionálních lig totiž bude mít poprvé ve svých řadách dámu. Bude jí Jeon „DangMoo“ Su-jin. 21letá hráčka bude reprezentovat LSB Challengers a stane se první ženou v LCK CL.
DangMoo podepsala s LSB CL
DangMoo podepsala s LSB CL
Zdroj: Liiv Sandbox

Mimo Koreu není Jeon „DangMoo“ Su-jin League of Legends známa, ve své zemi má však velice slušnou fanouškovskou základnu. Na svém YouTube kanále má DangMoo necelých 250 tisíc odběratelů, na Twitchi ji sleduje 185 tisíc fanoušků.

Dosud bylo největším sportovním úspěchem DangMoo aktivní hraní v korejském Challengeru, kde se proslavila především svou Lulu.

Své pole působnosti rozšíří Su-jin nyní také do druhé nejvyšší korejské soutěže v League of Legends. V Liiv SANDBOX Challengers bude muset bojovat o místo v základní sestavě s Hong „PlanB“ Su-jinem, který se k týmu připojil také letos v prosinci.

Liiv SANDBOX Challengers obměnili před další sezónou téměř kompletní šestici. Pouze midlaner Moon „Guti“ Jeong-hwan bude z letošního mančaftu v organizaci pokračovat i v roce 2023.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).