Přejít k hlavnímu obsahu

Už se to blíží! Kdy začne třináctá sezóna v League of Legends?

2. 1. 2023 | 18:01 League of Legends Update hry
Už se to blíží. Hodnocená sezóna v League of Legends obvykle začíná den nebo dva po prvním patchi roku. Riot Games datum toho letošního prvního updatu konečně oficiálně oznámili a lze tak přesněji odhadnout, kdy mohou hráči naskočit do svých prvních ranked třinácté sezóny.
Winter Blessed Diana
Winter Blessed Diana
Zdroj: Riot Games

Období Preseason se pomalu chýlí ke konci a stejně jako každý rok hráči League of Legends nedočkavě vyhlíží příchod nové sezóny. Grind do co nejvyšší divize vrátí. Hráči se snaží dostat co nejvýše na žebříčku a dosáhnout prestižnějších ranků.

V letošním roce Riot provádí několik zásadních změn v systému hodnocení, datum zahájení nicméně ovlivněno nebude. S plánem patchů na rok 2023 je tedy čas, abychom se podívali, kdy sezóna s pořadovým číslem 13 začne.

První patch vyjde 11. ledna 2023. Začátek nové League of Legends sezóny zároveň oslaví dvoudenní událost. V předchozích letech začínala hodnocená sezóna vždy den nebo dva po vypuštění prvního patche. Start nové sezóny tak podle všeho připadne na 13. ledna 2023.

Co je jiné v sezóně 13?

Příští sezóna League of Legends bude opět speciální něčím novým. Například junglery nyní doprovází mazlíček, který jim pomůže ve zdolávání neutrálních objectivů. K dispozici je řada nových itemů, návrat hlásí také Chemtech drak. Hráči si zvykají také na změny v klientu, jako jsou navrhované runy a anonymita během výběru šampionů. 

Na začátku sezóny bude resetováno i hodnocení hráčů. Riot zatím neučinil žádné oznámení o hodnocených resetech v roce 2023. Jediné, co víme je, že letošní rok bude obsahovat resety dva se dvěma hodnocenými splity namísto jednoho velkého.

Sezóna 2023
Sezóna 2023
Zdroj: Riot Games
Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.