Přejít k hlavnímu obsahu

Itsterez si bere zpět svůj trůn. Které streamerky byly v prosinci nejsledovanější?

3. 1. 2023 | 16:00 Twitch
Poslední měsíc roku 2022 zakončuje parádní streamerskou jízdu, kterou letos česká a slovenská Twitch scéna nabídla. Závěr roku patřil té nejstabilnější streamerce, kterou v tuzemsku máme. Itsterez opět nezahálela a nevynechala ani jediný den.
TOP 10 CZ/SK
TOP 10 CZ/SK
Zdroj: PLAYzone

1. místo

Poslední zlato roku 2022 bere, jak jsme již zmínili, Tereza „itsterez“ Herzánová a jejích 38 900 zhlédnutých hodin za prosinec. Jako jediná z tohoto žebříčku navíc byla online úplně každý den, včetně toho úplně posledního. Právě silvestrovský stream byl i jejím tento měsíc nejpopulárnějším. Většinu contentu (přes 70 %) dodávala skrze kategorii Just Chatting, ale nějaké místo na klasické CS:GO také zbylo.

Tereza „itsterez“ Herzánová
Tereza „itsterez“ Herzánová
Zdroj: Twitch

2. místo

V závěru roku nám také vychází nová hvězda. V listopadovém žebříčku se poprvé představila TheresaBluesberry na deváté pozici, ale prosinec k ní byl ještě štědřejší. Přeskočila rovnou na stříbrnou příčku s 29 301 zhlédnutými hodinami. Stejně jako vítězka, i Theresa věnovala zhruba dvě třetiny času pokecu. Jedinou hru, kterou na streamu zapnula, byla The Last Of Us. Občas také zasedne za piano a divákům předvede svůj hudební um. Navíc z naší desítky dosáhla největšího peaku, když se u ní v jednu chvíli slezlo 1062 lidí!

TheresaBluesberry
TheresaBluesberry
Zdroj: Twitch

3. místo

Stupně vítězů nám uzavírá Viktorie „Viktorkaa“ Hlaváčková. Diváci na jejím kanálu v prosinci zhlédli 23 821 hodin. Polovinu času věnovala klasicky roleplayi v GTA 5, ale vyzkoušela si taky českou pecku Hobo: Tough Life.

Viktorie „Viktorkaa“ Hlaváčková
Viktorie „Viktorkaa“ Hlaváčková
Zdroj: Twitch

4. místo

Slovenská streamerka Henrieta „henicek“ Privarčáková útočil na nejlepší trojici, ale 23 054 zhlédnutých hodin jí stačilo „pouze“ na bramborovou pozici. Henrieta se dvě třetiny streamů prostě baví se svým chatem a občas taky s komunitou zahrají nějaké ty minihry. Kromě závěrečného dne roku 2022 byla online každý den, a pilně si tak vybojovala pěkné místečko za stupni vítězů.

henicek
henicek
Zdroj: Twitch

5. místo

V dalším těsném závěsu se v prosincovém žebříčku nachází Marie „mayyya“ Linartová. 22 987 zhlédnutých hodin ji sice zařídilo místo v horní polovině, ale méně odvysílaných hodin nestačilo na konkurentky. Skoro 80 % veškerého obsahu tvoří pokec a sledování a komentování jiné tvorby, které je stále populární.

V lednu se budou hodiny Mayyye nahánět jen velice těžko. Streamerka byla totiž 3. ledna zabanována na Twitchi.

Marie „mayyya“ Linartová
Marie „mayyya“ Linartová
Zdroj: Twitch
Jaké je pořadí na dalších místech elitní desítky?
6. místoArennthia20 375 zhlédnutých hodin
7. místofufinkaa17 841 zhlédnutých hodin
8. místoKipinka16 889 zhlédnutých hodin
9. místoClaina16 194 zhlédnutých hodin
10. místoLadyHooningan14 447 zhlédnutých hodin
Štítky: Twitch, TOP 10 CZSK
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.