Přejít k hlavnímu obsahu

Nový domov české hvězdy? Bývalý hráč Fnatic míří pod novou organizaci na poli Valorantu

4. 1. 2023 | 11:42 VALORANT Přestup
Fnatic je jedním z největších jmen na poli esportu vůbec, Valorant není žádnou výjimkou. Trojice hráčů Magnum, Enzo a Mistic bok po boku hráli na nejprestižnějších akcích vůbec a po odloučení se s největší pravděpodobností opět shledají, tentokrát pod norskou organizací.
Fnatic na Masters v Reykjavíku
Fnatic na Masters v Reykjavíku
Zdroj: VCT

Martin „Magnum“ Peňkov, James „Mistic“ Orfila and Enzo „Enzo“ Mestari. Ti všichni podle všeho došli k ústní dohodě s norskou organizací Apeks, která se rozhodla rozšířit pole působnosti i na Valorant scéně. Konkrétně by měla být pozvána do regionální ligy Severní Evropy Polaris. Všichni tři hráči mají zkušenosti z nejprestižnějších akcích světa, včetně světového šampionátu.

Nejdéle na výsluní panovala britský střelec Mistic, který hájil barvy Fnatic od samého zrodu sestavy. Později se přidal Magnum a Enzo se objevil až jako záchrana, když tehdejší hráč nemohl nastoupit na jeden turnajů. Jenže úspěchů nebylo tolik, kolik se předpokládalo a postupně se sestava zase rozpadala. První odešel český hráč, když si jako nové angažmá vybral španělskou organizaci KOI. Zbylá dvojka se ocitla po nejistých výkonech na lavičce a brzy došlo k úplné náhradě.

Magnum se po zvolení KOI do partnerské ligy opět ocitl bez spoluhráčů, ale severoevropská organizace Apeks hodila záchranný kruh. Na něj se nezavěsil pouze český hráč, ale také Enzo a Mistic. Společně se budou snažit prorazit si cestu skrze tamní méně známou konkurenci. Pozlobit staronovou sestavu by mohl kdokoliv, zejména FOKUS, který už několikrát vystrčil růžky v nejvyšší evropské lize, kam se pokaždé jasně probojoval.

Zbytek sestavy je zatím stále v jednání, ale je jasné, že s tímhle výběrem míří norská organizace vysoko. Kdo ví, třeba se probojuje mezi nejužší elitu?

Zdroj: Blix.gg
Štítky: Valorant, Magnum, Mistic, Enzo
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.