Přejít k hlavnímu obsahu

První letošní titul pro Slovensko. Kat dopomohla k výhře turnaje s profíky a streamery

9. 1. 2023 | 10:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Streameři, profesionální hráči a hráčky, trenéři a analytici utvořily před „oficiálním“ začátkem sezóny netradiční mixy a v rámci GOAT League se utkali o 100 tisíc dolarů. Mezi vyvolenými se objevila i Katarína „Kat“ Vašková, členka nejlepšího ženského týmu světa, Nigma Galaxy.
Katarína „Kat“ Vašková
Katarína „Kat“ Vašková
Zdroj: ESL Gaming

Katarínu „Kat“ Vaškovou si do svého týmu vybral světoznámý streamer a FPL hráč Nikola „⁠Lobanjica⁠“ Mijomanović. Jejich sestavu doplnil oblíbený komentátor Henry „HenryG“ Greer, současný trenér Nestor „LETN1“ Tanić a profík z týmu GamerLegion, Frederik „acoR“ Gyldstrand. V jiných sestavách jsme mohli najít například Russela „Twistzz“ Van Dulkena, Nemanju „nexa“ Isakoviće či Mihaila „Dosia“ Stolyarova.

Ve skupinové fázi byl nejvíce dominantním týmem právě ten se slovenskou hráčkou. Jediný, kdo Lobanjicův výběr potrápil, byly týmy zmíněného Dosii či jeho krajana Bustera. Díky pěti výhrám v řadě byl ale hlavní favorit play-off jasný . Shodou okolností se však Kat a spol. v play-off potkaly právě se dvěma sestavami, které je ve skupině zlobily. Proti Dosiovi, v jehož řadách zářil Ismail „refrezh“ Ali, museli sérii dokonce otáčet ze stavu 0:1, 5:10. Místenka ve finále proti výběru streamera Bustera (neplést si s busterem) je ale neminula.

Kat čekal souboj nejen proti spoluhráčce Alexandře „twenty3“ Timonině, ale hlavně proti hvězdnému Twistzzovi z FaZe Clanu. Ani ten však neodvrátil debakl, Lobanjicův výběr na dvou mapách dohromady ztratil pouhých 13 kol a hladce zvítězil. Po rozdělení prize poolu si slovenská hráčka hned na začátku roku odnáší odměnu ve výši 10 tisíc dolarů. Tomu říkáme start sezóny před očekávaným turnajem v Katovicích!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.