Přejít k hlavnímu obsahu

TOTY bez Ronalda. FIFA odhalila nominace, hlasování v plném proudu

10. 1. 2023 | 18:02 EA SPORTS FC 24 Gaming
Poprvé v historii se tým roku v oblíbené fotbalové hře FIFA obejde bez Cristiana Ronalda. Portugalský útočník chybí v samotných nominacích TOTY a v nejlepší jedenáctce se tak s jistotou neobjeví. Fanoušci mohou hlasovat z výběru stovky fotbalistů, mezi kterými nechybí Lionel Messi, Vinícius Jr. nebo Kylian Mbappé.
TOTY Ronaldo
TOTY Ronaldo
Zdroj: EA Sports

V úterý začalo oficiální fanouškovské hlasování Team of the Year. Hráči po celém světě rozhodnou o tom, kterých jedenáct fotbalistů dostane speciální kartu za své výkony v roce 2022. Každoroční vrchol FIFA začíná.

Jako každý rok se bude hlasovat ve čtyřech kategoriích - brankáři, obránci, záložníci a útočníci. Největší výběr mají hlasující ve středu hřiště, nejmenší pochopitelně mezi třemi tyčemi. To ovšem neznamená, že selekce bude jednoduchá.

Mezi nejlepší stovkou se kromě slavného Cristiana Ronalda neprobojoval ani žádný z českých hráčů. Kritiku si EA Sports vysloužili především kvůli absenci dvou stoperů momentálně reprezentujících Real Madrid. Do top 100 se nevešli Antonio Rüdiger ani David Alaba.

Hlasování je otevřeno na oficiálním webu Electronic Arts.

Štítky: fifa, TOTY, EA Sports
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).