Přejít k hlavnímu obsahu

Souboje o čtvrt miliardy a šampionát v Dánsku. Fortnite odhalil soutěžní rok 2023!

11. 1. 2023 | 18:45 Fortnite Turnaj
Epic Games konečně zveřejnili podrobnosti a novinky pro soutěžní rok 2023! FNCS se vrací s novou strukturou ve formátu Major s celkovým prize poolem 10 000 000 dolarů a završením na LAN Global Championship v Evropě.
FNCS 2023
FNCS 2023
Zdroj: Epic Games

Fortnite Champion Series (FNCS) se v roce 2023 odehraje ve formátu pro dua. FNCS Major 1, první velká událost, nahradí na dobu pěti týdnů Elite Divisional Cups. Hráči, kteří získají divizi Elite v kapitole 4, sezóně 1, se budou moci zúčastnit FNCS Major 1. Turnaj začne 2. února 2023 a poběží celkem pět týdnů.

Každý týden se budou získávat body během středečních a pátečních turnajů FNCS. Nejlepších 50 dvojic z každého regionu se kvalifikuje na týdenní finále FNCS Major 1 Weekly Finals.

V průběhu turnaje Weekly Finals bude každé duo sbírat sériové body na základě jejich výkonu a výsledků. Na konci celého turnaje postoupí top 40 dvojic s nejvyšším kumulativním počtem bodů v žebříčku série za tři týdny do FNCS Major 1 Grand Finals.

Dvojice, které se po třech týdnech FNCS Major 1 umístí na 41. až 90. místě v žebříčku Series, se kvalifikují na Surge FNCS Major 1. Pro tyto týmy je to další příležitost získat jedno z finálových míst na Grand Finals. Surge Week bude na stejném principu jako dosud Reboot round. Pět dvojic, které získají Victory Royale, okamžitě postoupí do finále. Šestá až desátá pozice v žebříčku bude rozhodnuta na základě konzistence.

Grand Finals FNCS Major 1 jsou naplánovány na březen 2023 a kromě prize poolu 2 000 000 dolarů přináší možnost postoupit na FNCS Global Championship na konci roku 2023. Grand Finals se budou skládat ze dvou dnů. Každý den se odehraje šest zápasů, celkem tedy dvanáct. 

Úplně stejně jako Major 1 se odehrají i Majory 2 a 3. Major 2 proběhne v dubnu a květnu, Major 3 v červenci a v srpnu.

Všechna tři kola Majoru vyvrcholí v posledním čtvrtletí letošního roku. Tým Fortnite Competitive plánuje uspořádat FNCS Global Championship 2023 jako LAN turnaj v dánské Kodani. 

Turnaje se zúčastní 75 nejlepších dvojic z celého světa, které budou soutěžit o výhru 4 miliony dolarů. Dvojice se utkají v novém formátu s upper and lower bracketem.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.