Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat legendy a vítěze Majoru. Dotáhne to až na vysněný turnaj v Paříži?

12. 1. 2023 | 16:00 Counter-Strike 2 Přestup
Richardu „shox“ Papillonovi poslední angažmá nevyšlo, ani ve 30 letech se však nevzdává. Vzhledem k tomu, že příští turnaj nejprestižnější kategorie se uskuteční v Paříži, se pokusil poskládat tým, se kterým si před domácím publikem splní sen. Má jeho sestava šanci?
Richard „shox“ Papillon
Richard „shox“ Papillon
Zdroj: HLTV.org

Legendárnímu Francouzi poslední angažmá nevyšlo. Richard „shox“ Papillon do stylu Apeks nezapadl a nebylo překvapením, že pod taktovkou Martina „STYKO“ Styka dlouho nevydržel. Ve 30 letech ještě neplánuje pověsit myš na hřebík, nabídku od Falcons však nepřijal. Mnohem více jej lákalo postavit vlastní tým. Pokus o kvalifikaci na domácí BLAST.tv Major je příliš velkým lákadlem, který nešlo nechat ladem.

Zkušený matador se rozhodl spojit s dnes již 34letým Edouardem „⁠SmithZz⁠“ Dubourdeauxem, s nímž před osmi lety vyhrál Major v Jönköpingu. Ten přímo na serveru pomůže nastartovat shoxův projekt, jako návrat k hraní to ale nenazývá. Chce předat zkušenosti mladším borcům a zase se stáhnout. Za týmem bude stát asistent trenéra Boris „⁠flex0r⁠“ Latry, jehož schopnosti skauta už vyhlížejí plnohodnotného pátého hráče.

Nejvíce perspektivním členem dosud nepojmenovaného týmu je sedmnáctiletý Ryan „Neityu“ Aubry, který naposledy reprezentoval LDLC OL. Vysoká očekávání jsou také od Paula „day0s“ Niela, který ve 25 letech sice nemá za sebou žádné zvučné angažmá, ale díky různým mixům hraní na FACEITu patří mezi známé postavy evropské scény. Celou pětici uzavírá Jeremy „⁠Kursy⁠“ Gast, jenž by měl být týmovým snipererm.

Otevřené kvalifikace se odehrají v únoru, už po nich může být jasno, jestli shox udělal správný krok. Fanoušci ale budou za jednou z největších postav francouzské Counter-Strike historie stát, podpora může dělat divy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.