Přejít k hlavnímu obsahu

Major nestihneme, říká viceprezident TSM o návratu ke Counter-Striku

13. 1. 2023 | 17:13 Counter-Strike 2 Spekulace
Viceprezident americké organizace TSM Dominic Kallas informoval fanoušky o plánech organizace, která chce v roce 2023 znovu vstoupit do hry CS:GO. Návrat se podle slov Kallase do BLAST Majoru nepodaří.
Někdejší sestava TSM byla našlapaná
Někdejší sestava TSM byla našlapaná
Zdroj: TSM

V říjnu 2022 organizace TSM prozradila, že se do oblíbené střílečky hodlá vrátit. Kdy to bude? Podle zákulisních informací by mohla být zbrusu nová soupiska odhalena mezi dvěma z největších turnajů v CS:GO - IEM Katowice a IEM Cologne.

„Vzhledem k tomu, že kvalifikace na BLAST se koná velmi brzy, nebylo by možné se na Major kvalifikovat,“ uvedl viceprezident Dominic Kallas. „Mezi IEM Katovice a IEM Cologne dojde k promíchání soupisek, a tam se bude mít TSM možnost se prosadit,“ doplnil. Kdo z aktuálně volných hráčů by mohl tuto známou organizaci reprezentovat, ještě není známo.

Podle informací z loňského roku by se měla sestava skládat z evropských hráčů.

Pohled do historie

Psal se rok 2015 a vedle našlapaných sestav týmů NAVI, Luminosity Gaming či fnatic se do úplného čela světového žebříčku pokoušela probojovat i americká organizace Team SoloMid, jejíž jádro bylo z Evropy.

Tým vyhrál  řadu mezinárodních turnajů, ještě důležitější ale bylo, že pro většinu hráčů se toto působení stalo odrazovým můstkem do jejich další kariéry. Peter „dupreeh“ Rasmussen, Nicolai „device“ Reedtz a Andreas „Xyp9x“ Højsleth si podmanili svět v barvách Astralis, Finn „karrigan“ Andersen se pak propracoval do  jednoho z nejlepších in-game leaderů světa. Taková soupiska zkrátka musela s odstupem času budit respekt.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.