Přejít k hlavnímu obsahu

Outsider překvapil favorizované hvězdy. Kdo se stal zimním králem?

15. 1. 2023 | 18:00 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Zimní Liga powered by Hyundai je minulostí. Po vánoční pauze se na server vrátil v největší fazóně Martin „FCMARTIN“ Hrabina, jenž si poradil s největšími favority a kromě MČR bodů bere i 5 000 Kč. Stříbro po těsném finále získal Dominik „Seron“ Čermák, bronz urval Matěj „Matejs“ Dunka. Další část Hyundai MČR FIFA začíná již v pondělí 16. ledna.
Hyundai MČR FIFA
Hyundai MČR FIFA
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

Zlatou nedělní cestu začal reprezentant DGG Esports důležitým triumfem nad Matejsem. Napínavá série přinesla dvanáct branek, autorem sedmi z nich byl FCMARTIN. Základy vítězství položil v prvním utkání, které ovládl v poměru 5:3. Vedení si i přes soupeřův silný tlak dokázal udržet a mohl spokojeně čekat na finálového soka.

Tím se měl stát jeden z dvojice hlavních favoritů. Dominik „Seron“ Čermák a Michal „Mrkyy“ Mrkos zatím vládnou letošnímu ročníku FIFA, jejich vzájemný souboj tak sliboval parádní mač. Úvodní zápas skončil nerozhodně 3:3, následně však hráč oblékající dres pražské Sparty rozjel gólostroj a vyhrál o čtyři branky (8:4).

Ve finále se tak utkali Seron a FCMARTIN. Favoritem byl zkušenější z obou borců, Martin Hrabina však již v předchozím průběhu turnaje ukázal, že jej není radno podceňovat.

Harmonogram nedělního play-off
13:15Matejs5:7FCMARTIN
14:00Seron8:4Mrkyy
14:45Matejs9:7Mrkyy
15:30FCMARTIN3:2Seron

Fanoušci, kteří se těšili na další přestřelku plnou parádních akcí a krásných gólů, museli být zklamaní. Taktická bitva totiž přinesla celkově jen pět přesných zásahů. O většinu z nich se i díky rozhodující brance z 69. minuty druhého utkání postaral FCMARTIN a stal se vítězem Zimní Ligy powered by Hyundai.

Ještě před samotným finále se v boji o bronz potkali vítězové základních skupin. Matejs v sérii, jež přinesla 16 branek, porazil Mrkyyho 9:7.

Skupinám vládli Matejs a Mrkyy

Do top 4 Zimní Ligy se probojovala jen polovina hráčů nasazených přímo do základních skupin. Dominik „Seron“ Čermák si v lower bracketu poradil mimo jiné s Jakubem „CptKubajz“ Pudilem a spolu s dominantním Matějem „Matejs“ Dunkou prošel do play-off.

Skupina B byla vyrovnaná. Prvenství pro sebe po vítězství 6:5 nad Lukášem „T9Laky“ Pourem urval mladý Michal „Mrkyy“ Mrkos, reprezentant Sampi. Zkušený plzeňský mistr v dolní části pavouka překvapivě nestačil na Martina „FCMARTIN“ Hrabinu a z turnaje vypadl.

Odměny v turnaji:

  • 1. místo - FCMARTIN - 45 MČR bodů + 5 000 Kč
  • 2. místo - Seron - 30 MČR bodů + 3 000 Kč
  • 3. místo - Matejs - 20 MČR bodů + 2 000 Kč
  • 4. místo - Mrkyy - 10 MČR bodů
MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
Foto: grafika PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).