Přejít k hlavnímu obsahu

České zázračné dítě míří do světa. V 15 letech bude hrát s bývalým střelcem Vitality

16. 1. 2023 | 11:46 Counter-Strike 2 Přestup
Česká líheň talentů vysílá mladou naději do světa. Bývalý reprezentant Entropiq Future míří pod křídla projektu Prodigy Agency. Nepotká se však v jedné sestavě s krajany, kteří jsou stejnou agenturou zastupováni a ukázali se již na LAN turnaji v Paříži. I přesto jde o velký krok.
Lukáš „luke“ Vánský
Lukáš „luke“ Vánský
Zdroj: Entropiq

Domácí projekty CS:GO akademií zpravidla dláždí cestu do hlavního týmu dané organizace. Lukáš „luke“ Vánský ovšem zvolil jinak. Na konci roku opustil Entropiq, ačkoliv měl v jednu chvíli blízko k debutovému představení v sestavě Prague, v roli náhradníka. Nemíří však do jiného domácího týmu, ale do světa.

Patnáctiletý příslib české scény přijal nabídku stát se součástí „The Young Prodigies“. Jde o projekt agentury Prodigy, jež zastupuje slavné hráče i evropské naděje. Z těch bez angažmá staví kádry, v nichž se mohou ukázat. Simon „KWERTZZ“ Horák střílí za Prodigies a někdejší člen stejné organizace nyní bude reprezentovat novou mladší variantu tohoto projektu. Na její soupisce však najdeme známá jména.

Hlavní hvězdou „zázračných dětí“ je Jayson „Kyojin“ Nguyen Van. Ten po konci v týmu Vitality reprezentoval Falcons, ale v současnosti nemá angažmá, takže si zkrátí čas výpomocí partě mladíků.

Suverénně nejmladší nadějí je luke, pod 18 let už má jen maďarský hráč Nolen „noleN“ Vida, který naposledy hrál za ONYX. Soupisku doplňují Slaven „AwaykeN“ Lyubenov, jenž se ukázal v OG Academy, a Jere „Jerppa“ Määttä, který doposud neopustil finskou scénu. Na serveru se však bude střídat s majitelem celé agentury.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.