Přejít k hlavnímu obsahu

Derby s Emericksonem i vyrovnané bitvy. Co čekat od kvalifikace MČR?

18. 1. 2023 | 14:30 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Posledních osm hráčů zbývá v úvodní otevřené kvalifikaci MČR FIFA Praha powered by Hyundai. O první místa ve finálovém turnaji se konečně porve také Jan „Emerickson“ Krupička, jenž se konečně kvalifikoval mezi top 8 a poprvé v sezóně se ukáže divákům na streamu PLAYzone. Chybět nebude také Lukáš „T9Laky“ Pour či dvojice slávistů.
Emerickson a Caster
Emerickson a Caster
Zdroj: Sparta eSports - ENTERPRISE

Zatím to není ideální sezóna pro Jana „Emerickson“ Krupičku. Nejnovější ročník FIFA mu nesedl a během prvních třech turnajů, jež byly součástí MČR FIFA powered by Hyundai, se ani jednou nedostal mezi nejlepší osmičku. Nešťastnou sérii ukončil až 16. ledna, kdy v osmifinále přehrál Svatopluka „Saint_SB10“ Bouška a konečně postoupil do druhého kvalifikačního dne.

V prvním kole nastoupí Emerickson proti Adamu „Adulackk“ Hodinovi. Mladík v dresu Slavie bude v souboji se zkušeným sparťanem mírným favoritem. V kvalifikacích MČR FIFA powered by Hyundai se mu dlouhodobě daří a patří mezi domácí elitu FIFA 23.

Harmonogram středeční kvalifikace
ČasHráč ASkóreHráč BStream
17:00CptKubajz:MatejsNE
17:15Pan_Peca:T9LakyANO
17:30Dalas:PeposlavNE
18:00Emerickson:AdulackkANO
18:45TBD:TBDANO
19:30TBD:TBDANO
20:15TBD:TBDANO

Již zmiňované derby bude v pořadí druhým streamovaným zápasem středečního kvalifikačního finále. Tím prvním bude od 17:15 souboj Petra „Pan_Peca“ Straky a Lukáše „T9Laky“ Poura. Plzeňská hvězda je v průběžném pořadí MČR čtvrtá a postupem do top 8 by se znovu přiblížila jistotě účasti na sezónním finále.

Mimo vysílání na Twitch kanále PLAYzone se odehrají další dvě čtvrtfinálová utkání. Jakub „CptKubajz“ Pudil vyzve Matěje „Matejs“ Dunku, ostravský Martin „Dalas“ Vujtík se postaví Josefu „Peposlav“ Uxovi ze Slavie.

Živé vysílání začíná v 17:00.

Tipovačka powered by FUTCUT
Tipovačka powered by FUTCUT
: PLAYzone

Tipovačka powered by FUTCUT

Stejně jako v předchozích turnajích se osmička expertů utká ve speciální tipovací soutěži. Se začátkem nového kvalifikačního cyklu startuje také další Tipovačka. Všichni jsou na nule a šance vyrovnané.

Nejvíce vyrovnaný bude podle našich tipérů utkání mezi Dalasem a Peposlavem. Oba v Tipovačce figurují čtyřikrát. Podobně těsný by měl být zápas mezi Emericksonem a Adulackkem, na rozdíl od Tipsportu však experti věří spíše sparťanské stálici. Důvěru si vysloužili také Jakub „CptKubajz“ Pudil a Lukáš „T9Laky“ Pour.

Vsaď si u Tipsportu (18+)
Vsaď si u Tipsportu (18+)
: PLAYzone

Systém MČR FIFA powered by Hyundai

Celkově se odehrají čtyři jednodenní zastávky MČR FIFA powered by Hyundai - dvě online a dvě offline. Vrcholem sezony bude dvoudenní offline finále v Praze. Před každým turnajem budou tři otevřené kvalifikace. Během nich budou hráči sbírat kvalifikační body. Top 8 nejlépe bodujících borců postoupí do hlavní soutěže.

Na všech čtyřech jednodenních zastávkách se budou rozdávat MČR body. Podle nich se určí osm hráčů, kteří získají místo na MČR FIFA powered by Hyundai Finále v Praze. 

Prize pool offline turnaje:

  • 1. místo - 25 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. místo - 5 000 Kč

Bodování

Kvalifikační:

1. místo - 100 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. - 4. místo - 36 bodů 
5. - 8. místo - 18 bodů 
9. - 16. místo - 9 bodů 

MČR body zastávky v Praze:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).