Přejít k hlavnímu obsahu

Mám v týmu holku, zlobil se hráč. Organizace jej okamžitě propustila

17. 1. 2023 | 11:00 League of Legends Kauza
Nicolai „Nicolaiy“ Garkov, hráč druhé francouzské divize, si nové angažmá užil pouze jeden jediný týden. V soloQ se totiž choval sexisticky ke své spoluhráčce, načež byl po zveřejnění konverzace během několika okamžiků z týmu vyloučen. Navíc to prý nebyl začátek jeho toxické kariéry.
Toxicita v online hrách je pro někoho denním chlebem
Toxicita v online hrách je pro někoho denním chlebem
Zdroj: Flickr

Každý hráč online her, nejenom League of Legedns, se určitě potkal s toxicitou a nadávkami. Nicolaiy, nový bulharský jungler týmu MS Company, byl nejednou zdrojem toxicity a ve svém novém dresu si užil pouze dva zápasy. Po svém vystoupení v soloQ byl z mančaftu vyloučen.

První minuta hry a Nicolaiy už byl podrážděn, kvůli tomu, že měl v týmu dívku. O několik zpráv později sarkasticky prohlásil, že „má na pozici hypercarry holku, to je gg“. Tvrdil, že neumí ani zmáčknout klávesu, natož potahat hru. Z oné dívky na botlane se ale vyklubala Maya „Caltys“ Henckel, profesionální hráčka za G2 Hel. Hned po skončení zápasu celou konverzaci zveřejnila na Twitteru a odstartovala lavinu.

Organizace MS Company jednala rychle. Po čtyřech hodinách vydala prohlášení, ve kterém oznámila propuštění Nicolaiye. Ten si původně za svým chováním stál a napsal několik dalších tweetů, které ale smazal a nezbylo mu nic jiného, než se omluvit. I tak byl ale jeho profil zabanován nebo smazán, bližší informace nejsou dostupné. Nicolaiyův bývalý spoluhráč potvrdil, že toto nebylo poprvé, kdy se Nicolaiy choval nevhodně.

Pro náhradu na pozici junglera nemusel tým chodit daleko. Původně totiž chtěl podepsat Mátyuse „Frost“ Mátyáse, z čehož nakonec sešlo. Po nedávných událostech však maďarský hráč souhlasil, že týmu pomůže.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.