Přejít k hlavnímu obsahu

Skoro 50 obětí nepokojů v Peru. Major bude, ujišťuje regionální ředitel

17. 1. 2023 | 17:42 Dota 2 Spekulace
První Dota 2 Major sezóny se má uskutečnit v Limě, hlavním městě jihoamerické země Peru. Stát se ale potýká s těžkou situací, prezident byl zatčen za nelegální rozpuštění vlády a na jeho místo byl dosazen jiný. To vyústilo v protesty, ve kterých došlo i ke ztrátám na životech.
Nepokoje v Peru prý neovlivní Major
Nepokoje v Peru prý neovlivní Major
Zdroj: BBC/YouTube

Když začal prodej vstupenek na Major v Peru, bylo vyprodáno během deseti minut. Boji o více než jedenáct milionů korun chce osobně přihlížet 50 tisíc fanoušků z celého světa. V zemi byl ale kvůli nedávným událostem vyhlášen nouzový stav. Země si stále prochází těžkým obdobím, začátek turnaje je naplánován již na 22. února.

Obavy se snaží zahnat Alejandro Moral, regionální ředitel společnosti Beastcoast. „Pokud jedete do Limy, nemusíte se bát. Vše funguje perfektně, nic není zavřené a vše je v pořádku. V Limě se nic neděje. Ale pokud cestujete daleko do vedlejších částí země, určitě byste narazili na některé nepokoje. Lima je právě teď velmi bezpečná a všichni jsou velmi vítáni“, tvrdí. Neexistují absolutně žádná omezení pro turisty, letiště nebo cokoli jiného.

Lima je jediné velké město v zemi, takže se od zbytku území liší. „Zkuste se podívat na Limu jako na malou samostatnou zemi“, říká Moral. Pro Major prý nouzový stav nic neznamená. Alejandro Moral se vyjádřil také ke 47 lidem zabitým během protestů a ujistil fanoušky, že tyto násilné události nejsou blízko Limy. Regionální ředitel Beastcoast si myslí, že nadcházející událost bude stejně bezpečná jako CS:GO Rio Major 2022, který se konal začátkem listopadu minulého roku.

Valve se zatím k incidentu nevyjádřilo, stále tedy platí vše podle plánu. Situace v zemi se samozřejmě může změnit ze dne na den, proto zatím nelze nic tvrdit s jistotou.

Zdroj: bbc.com
Štítky: DotA 2, Peru, DotA 2 Major
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.