Přejít k hlavnímu obsahu

Konec zimního spánku, začíná další sezóna! V BLAST skupinách nebude chybět ani device či NEOFRAG

18. 1. 2023 | 21:20 Counter-Strike 2 Preview
Po dlouhém měsíci bez světových turnajů se kolotoč profesionálních zápasů opět roztočí. První velkou akcí bude jarní sezóna BLAST Premier, která se uskuteční v Dánsku. Doma si tak po návratu ze severu odbyde premiéru Nicolai „device“ Reedtz. Kdo aspiruje na titul?
Nicolai „device“ Reedtz
Nicolai „device“ Reedtz
Zdroj: BLAST Premier

Novou sezónu i letos odstartují jarní skupiny BLAST Premier, tedy pořadatele očekávaného Majoru v Paříži. Kodaňská akce proběhne od 19. do 29. ledna a hostit bude dvanáct partnerských týmů, které se utkají o prize pool ve výši téměř 4 milionů korun a také o šest volných míst v nadcházejícím jarním finále.

Dvanáct bude jako vždy rozděleno do tří skupin, v nichž se utkají ve dvoukolovém GSL vyřazovacím systému. V rámci nového formátu si ale tentokrát první tým rovnou zajistí přímý postup. Třetí a čtvrtí mezi sebou odehrají klíčové zápasy, jejichž vítězové pak budou bojovat s druhými celky skupin o poslední tři místenky na jarním finále. Všechny poražené pak čeká nepříjemný Showdown neboli poslední naděje na postup.

Účastníci skupinové fáze
Účastníci skupinové fáze
Foto: BLAST Premier

Do turnaje vstoupí jako největší favorité G2 Esports a Heroic. Oba týmy budou chtít navázat na skvělý konec minulého roku, v němž dánský celek pozvedl nad hlavu trofej z podzimního finále, zatímco parta okolo Nikoly „NiKo“ Kovače přivezla domů trofej z vrcholu celoroční sezóny v Abú Dhabí.

Velká pozornost bude upřena i na Astralis. Lukas „gla1ve“ Rossander a Andreas „Xyp9x“ Højsleth znovu přivítali Nicolaie „device“ Reedtze, čímž obnovili úspěšné tříčlenné jádro. Velká premiéra však čeká na devatenáctiletého riflera Christiana „Buzz“ Andersena. Bude tohle konečně fungovat?

Zelenáčem na Tier 1 scéně je i Daniil „headtr1ck“ Valitovov, jenž po angažmá v NAVI Junior posílil Ninjas in Pyjamas. Navázat tak bude chtít na Ilju „m0NESY“ Osipova po přestupu do G2. Jejich bývalý spoluhráč Andrii „npl“ Kukharskyi se zase poprvé ukáže jako stabilní člen kádru NAVI. Nezapomínejme ale ani na hladové FaZe s Vitality, amerického velikána Liquid či OG s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.