Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský mistr světa musel čůrat do lahve. Pravidla zakazují si při zápase odskočit

20. 1. 2023 | 13:37 Dota 2 Zajímavost
Bizarní incident se odehrál v nejvyšší evropské Dota 2 lize během zápasu Tundra Esports. Slovenský hráč Olivera „skiter“ Lepka a novopečený mistra světa totiž během zápasu potřeboval na záchod a vzhledem k pravidlům musel najít nejbližší nádobu a potřebu vykonat do ní. Čím ale šokoval, tak formou, s jakým se o této situaci podělil se světem na Twitteru.
Skiter byl nucen vyčůrat se do lahve
Skiter byl nucen vyčůrat se do lahve
Zdroj: Valve/Twiiter

Dota 2 sezóna se naplno rozjíždí, fanoušci však nejsou svědky pouze skvělých zápasů. Menší kauza v nejvyšší lize se dotkla Olivera „skiter“ Lepka, který na sociálních sítích zveřejnil příspěvek s fotkou lahve a tekutinou světle žluté barvy. „Admini PGL mě přinutili vymočit se do lahve,“ napsal na svůj osobní Twitter. Někomu to přijde kruté, někomu úsměvné, ale pořadatelé měli opravdu nárok zakázat mu přestávku na toaletu.

Zákaz opuštění herního místa během zápasu je na esportových turnajích dlouhé roky zaběhlým pravidlem, na nějž se ale u podobných nouzových případů občas zapomíná. Přestože někomu přijde zákaz odchodu na toaletu podivný, tak nejde o pouhou pauzu, které se například z technických problémů vyskytují ve většině zápasů, ale právě o kontrolu hráčů u počítače. Tohle pravidlo se aplikuje jak u online, tak i u offline turnajů.

Slovenský profík a úřadující mistr světa o den později vzniklou situaci rozvedl. Uvádí, že si byl zákazu „koupelnových přestávek“ dle pravidel vědom, kvůli čemuž chodí na toaletu před každým zápasem. Daná hra ale byla příliš dlouhá a Skiter během ní vypil příliš mnoho vody, že už to nešlo vydržet. Omluvil se také svým fanouškům za sdílení lahve s onou tekutinou, což vysvětluje frustrací z netradiční a komické situace.

Zdroj: Twitter
Štítky: DotA 2, Skiter
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.