Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG začal sezónu jako carry! OG porazili třetí nejlepší tým světa

21. 1. 2023 | 08:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Rok 2023 začal pro OG ve velkém stylu. Ve skupině BLAST Premier Spring se na úvod nepárali s týmem Liquid a bez ztráty kytičky jej poslali do pavouka poražených. Odměnou bude zápas proti FaZe Clan, jehož stand-in Patrick „es3tag“ Hansen se proti Complexity rovněž vytáhl.
OG CS:GO
OG CS:GO
Zdroj: BLAST Premier

OG patří mezi partnerské týmy okruhu BLAST Premier, a tak jejich sezóna začala ještě před IEM Katowice. V minulé roce na turnajích od BLASTu zažili své nejlepší výsledky a v nové sezóně na ně chtějí navázat.

Pro jarní skupiny byli nalosováni do konkurence FaZe, Complexity a Liquid. Právě poslední jmenovaný celek je aktuální světovou trojkou a ve vzájemném duelu byl za favorita. Na úvodní mapě Ancient však OG prokázali parádní přípravu a na své mapě Ancient, kde je soupeř nechal začít za CT, americkou sestavu vypráskali 16:6. Následný Nuke už byl o poznání vyrovnanější, ale ve druhém prodloužení jej OG zvládli.

První zápas nového kalendářního roku se vydařil Adam „NEOFRAG“ Zouhar, který si na Twitteru po zápase pochvaloval „konečně kvalitní CSko“. Český hráč individuálně zářil a patřil mezi tahouny svého týmu. Na první mapě měl nejvyšší KAST rating, na té druhé k němu přidal ještě nejvyšší průměrné poškození na kolo. Spoluhráči mu sice sekundovali, ale statisticky i dle hlasování komunity šlo o jednoznačného hráče zápasu.

  • Ancient – 18:9 (+9), ADR 84.7, rating 1.46
  • Nuke – 35:26 (+9), ADR 94.8, rating 1.31
  • Celkově – 53:35 (+18), ADR 91.3, rating 1.36

Navázat na výtečný start do sezóny mohou OG v neděli od 15:00. Jejich druhým soupeřem bude FaZe Clan, který po patáliích s hledáním pátého hráče bojuje s Patrickem „es3tag“ Hansenem jako náhradníkem. První zápas se mu ale náramně vydařil a FaZe budou pravděpodobně ještě těžším soupeřem než Team Liquid.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.