Přejít k hlavnímu obsahu

Český klenot řádil a ENTEPRISE ovládli zápas týdne. Kdo je na čele tabulky?

23. 1. 2023 | 15:35 VALORANT Reportáž
První split regionální ligy Surge má za sebou téměř polovinu základní části a jedno jméno nad těmi ostatními vyčnívá. Alex „alexiiik“ Havlásek jednoznačně vévodí tabulce střelců, a to s razantním odstupem. ENTERPRISE se sice spadli z 1. místa, ale i přesto smetli lídry soutěže.
Alexiiik odskakuje v tabulce střelců soupeřům
Alexiiik odskakuje v tabulce střelců soupeřům
Zdroj: Riot Games/Enterprise

Pro Ondřeje „MONSTEERR“ Petrů to vypadalo na bezchybný týden. Jeho tým Acend totiž opět započal vítěznou sérii, ale v samotném závěru týdne narazil na ENTERPRISE. Český celek na tom byl opačně, jediné body si do té doby připsal až v prodloužení proti NOM esports. Do šlágru víkendu museli dát všechno.

Na Fracture se české hvězdy z obou týmů, které se letos věnovaly spíše sentinelům, rozhodly pro poněkud akčnější výběr agentů. Alexiiik zvolil Raze, zatímco MONSTEERR si vybral Neon. Jednoznačně úspěšnější byl hráč ENTERPRISE, který soupeře naprosto decimoval. Posila Benjyfishy zatím nedosahuje kvalit jako velký domácí talent, jenž v tabulce produktivity nemá konkurenci. Česká organizace je i přesto zatím až šestá.

I přes drtivou porážku 4:13 se ale Acend těší z první pozice. Hned za nimi číhají Cyber Wolves Esports, v jejichž barvách další český hráč Martin „Hitch“ Srp bohužel propásl šanci ujmout se vedení. V přímém střetu s lídrem tabulky CWE prohráli 7:13. Připravit se navíc musí na nadcházející střet s dotírajícími B8 Esports.

Liga Surge se tento týden vrátí až v sobotu, kdy proběhne dohrávka prvních vzájemných zápasů. V nedělním desátém kole pak odstartují odvety, každý s každým se utká ještě jednou. Boje o play-off jsou v dohledu, míst je pouze šest, zatímco žadatelů je hned deset. Postupující do boje o titul poznáme začátkem března.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.