Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy a triky FIFA hráčů. Co ti pomůže vyhrát více zápasů?

24. 1. 2023 | 16:09 EA SPORTS FC 24 Tutorial
FIFA je stejně jako reálný fotbal plná různých triků a fíglů, kterými mohou hráči svého soupeře překvapit, obehrát, a nakonec i porazit. Desítky FIFA nadšenců se nedávno podělily o své poznatky a daly dohromady seznam, jenž může pomoci ostatním k lepším výsledkům. Jaké jsou jejich rady?
FIFA 23
FIFA 23
Zdroj: EA Sports (s povolením)

Tap shoot

Góly jsou kořením fotbalu i FIFA her. Skórovat není nikdy jednoduché, někteří se v ofenzivě vyloženě trápí. Vylepšit gólové statistiky by mohl a jednoduchá střela po zemi.

Jen rychlé zmáčknutí tlačítka pro střelu může být velice efektivní. Ve FIFA 22 tomu tak nebylo, v nejnovějším ročníku je ale tvrdá střela po zemi často nejlepším řešením, jak překonat gólmana soupeře.

 „Může to znít samozřejmě, ale zkuste postavit útočníka s pětihvězdičkovou slabou nohou nebo někoho s vysokým zakončením a klidem. Používám WC Hero Keana a je na to parádní,“ chválí si jeden z uživatelů Redditu. Jak na tvrdou střelu po zemi?

Tap R1/RB

R1/RB dribbling je ve FIFA 23 oblíbený. Pomáhá hráčům v těsných prostorech a k jednoduššímu pohybu s míčem. „Pokud jde o driblování zblízka, klepněte místo toho na R1/RB a změňte směr, místo abyste ho drželi. Díky tomu můžete mnohem snadněji porážet hráče a výrazně se zlepší vaše driblování, když se vám to podaří,“ radí hráč.

Jak si pomoci v driblingu?

Zmenšení úhlu s brankářem

Soupeř se chystá zasadit smrtící úder, jeho útočník je v parádní pozici a tobě zbývá jediné - vyběhnout s brankářem a pokusit se o zázrak. Na ovladači s pomocí Y/trojúhelníku.

Pomoci může podle jedné z rad znovu pouhé rychlé tapnutí požadovaného tlačítka. „Když soupeř střílí, zmáčkni Y/trojúhelník, nedrž jej. Brankář vyběhne jen trochu, aby zmenšil úhel a jde si pro zákrok.“

FIFA 23
FIFA 23
: EA Sports

Používejte FIFA Trenéra

Možná trochu překvapivý bod. Ale i FIFA Trenér může být pro zkušenější hráče velikým pomocníkem, když je využit správně. Stačí k tomu zapnout tři body v nastavení.

„Ujistěte se, že jsou zapnuta pouze nastavení trenéra „Offside Indicator“, „Run Indicator“ a „Timed Shooting Indicator“. Zejména ukazatel časované střelby a ofsajd jsou nesmírně užitečné,“ doporučuje autor příspěvku na Redditu.

Jak nastavit FIFA Trenéra?

Bránění centrů

Centry dokážou být ve FIFA 23 velice silné a těžké na bránění. Nejlepším způsobem, jak předcházet nebezpečným situacím v pokutovém území, je přečíst úmysl soupeře a dobře využívat označování hráčů. Když to nevyjde, je tu další způsob.

„Stiskněte kolečko/B při obraně centru/rohu. Hráč se tak pokusí agresivně napadat a získat míč jako první. Zapněte také nastavení „direction clearance,“ zní jedna z rad.

Jak bránit centry?

Ovládání hráčů

Kombinace a dobrý pohyb hráčů může být rozdílovým faktorem ve FIFA. Pro nováčky nic jednoduchého, ale rozhodně bod, který může ohromně pomoci.

„Využívejte funkce „Come Short“ (klepněte na tlačítko R1/RB, když máte míč pod kontrolou) a „Make A Run“ (klepněte na tlačítko L1/LB), abyste skutečně dosáhli požadovaných výsledků. Je to neuvěřitelně užitečné pro trpělivý fotbal.“

Jak zlepšit náběhy a kombinaci?

Zdroj: Reddit
Štítky: fifa, tipy, triky
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).