Přejít k hlavnímu obsahu

Dlouhé pauzy a čekání. Sjokz vysvětlila, co stojí za problémy LEC

24. 1. 2023 | 15:13 League of Legends Komentář
Prostoje, program mezi zápasy delší než samotné hry, čekání. Tak vypadal z velké části první týden nejvyšší evropské soutěže v League of Legends. LEC se potýkalo s problémy a vysvětlení přinesla během pondělního vysílání Eefje „Sjokz“ Depoortere. „Potýkáme se s problémy, které se týkají periferií hráčů,“ sdělila během prohlášení.
Sjokz ve vysílání LEC
Sjokz ve vysílání LEC
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Kritika se snášela na produkci evropské LEC ze všech stran. Fanoušci si stěžovali na dlouhé pauzy, které provázely velkou část zápasů a na předzápasový program. Ten nejednou trval déle než následující utkání.

Vysvětlení přišlo před posledním pondělním utkáním mezi KOI a Fnatic. „Během tohoto víkendu jsme se v zákulisí potýkali s problémy s periferiemi, jež souvisejí s firmwarem konkrétního modelu, který běžně používají naši profesionální hráči,“ vysvětlovala jedna z tváří LEC Eefje „Sjokz“ Depoortere. „Bohužel se nám nepodařilo najít trvalou opravu tohoto firmwaru a musíme použít řadu dočasných opatření, zatímco zkoumáme trvalejší opravy. Chápeme a sdílíme vaše zklamání a v zákulisí každé hry pracujeme na tom, abychom problém vyřešili,“ uklidňovala moderátorka fanoušky.

Potíže úvodního víkendu se podepsaly na sledovanosti LEC. Oproti prvnímu vysílacímu dny loňského roku byl peak nižší o více než 100 tisíc diváků.

LEC pokračuje v sobotu 28. ledna od 18:00. Opět se bude hrát od soboty do pondělí, každý den pět zápasů. Vrcholem programu bude souboj mezi G2 a Vitality v pondělí 30. ledna od 21:00.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).