Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat s novou pěticí. Kdo bude v nejvyšší lize oblékat dres Sampi?

25. 1. 2023 | 16:03 League of Legends Přestup
Organizace Jakuba Jankta zbrojí před svým třetím splitem v nejvyšší české soutěži v League of Legends. K Zubacovi, Charcovi a Vizimu, kteří se v barvách Sampi pokoušeli o postup na eLEAGUE Winter Cup, se přidává dvojice Ondrej „Wondro“ Kenda a Stanislav „Stanik“ Hynk. Trenérem zůstává Jakub „Kikro“ Kinský. První soutěžní zápas čeká mančaft v pátek proti SINNERS.
Sampi představili novou sestavu
Sampi představili novou sestavu
Zdroj: Sampi (s povolením)

V Counter-Striku patří Sampi dlouhodobě mezi česko-slovenskou špičku, v League of Legends se organizace po krušném období stále rozkoukává a připravuje se na comeback do Hitpoint Masters, kde se naposledy ukázala v roce 2020.

Fanoušky mohou zaujmout především jména na toplane a pozici ADC. Na jedné ze solo lane bude operovat Ondrej „Wondro“ Kenda, jenž má za sebou působení v eSubě, Repre Gold či Cyber Gaming. Na domácí scénu se vrací po působení v mezinárodním celku Goskilla.

Na botlane bude na ADC čarovat Tibor „Charca“ Charčenko. Ten už v Sampi jednou působil, v první polovině roku 2020 figuroval na soupisce jako náhradník. Na profesionální scéně se naposledy ukázal v dresu Inside Games, kde pomáhal jako náhradník. Zkušenostmi z IG disponuje také midlaner Stanislav „Stanik“ Hynk. V Hitpoint Masters se nikdy neumístil na předních příčkách, v Sampi bude chtít nelichotivou statistiku vylepšit.

Své jméno s Inside Games v minulosti spojil také Lukáš „Vizi“ Chudý, jenž bude nastupovat na pozici supporta. Jungle bude patřit již zmiňovanému Tomáši „Zubac“ Kyselákovi.

Úvodní zápas čeká na novou sestavu Sampi v pátek od 18:00. V ostrém startu Hitpoint Masters narazí na SINNERS, pokračovat budou v druhém týdnu proti eSubě a Entropiqu. Náročná zkouška pro nováčka ligy.

Sestava Sampi pro jarní split:

 Slovensko Ondrej „Wondro“ Kenda
 Česká republika Tomáš „Zubac“ Kyselák
 Česká republika Stanislav „Stanik“ Hynk
 Česká republika Tibor „Charca“ Charčenko
 Česká republika Lukáš „Vizi“ Chudý
 Česká republika Jakub „Kikro“ Kinský (trenér)

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).