Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST reaguje na hlasitou kritiku a mění formát kvalifikací na pařížský Major

26. 1. 2023 | 07:45 Counter-Strike 2 Komentář
Očekávaný krok se naštěstí stal skutečností. Pořadatelé nadcházejícího Majoru chtěli ve třech regionech uspořádat jen jednu jedinou otevřenou kvalifikaci, vlna nesouhlasu je nakonec i v donutila uspořádat druhou. Faktor náhody v cestě na nejslavnější turnaj světa se tedy opět snížil.
BLAST.tv Paris Major
BLAST.tv Paris Major
Zdroj: BLAST.tv

Otevřené kvalifikační turnaje na každý Major patří mezi nejvíce nevyzpytatelné soutěže na scéně. Až do finálních fází totiž stovky týmů bojují v BO1 zápasech, kde stačí jedno zaškobrtnutí a vaše snaha může přijít vniveč. Nemluvě také o faktorech, které nemůžete ovlivnit, jako je například setkání s podvodníky.

Skutečnost, že se v Evropě odehraje jediná Open kvalifikace, se komunitě i řadě známých postav opravdu nelíbila. Organizátoři jejich volání naštěstí vyslechli a s předstihem se rozhodli formát upravit. Ačkoliv doposud se hrály čtyři otevřené kvalifikace, tak změna z jedné na dvě se zdá být dostatečná. Zařazena totiž už dříve byla uzavřená část kvalifikačního procesu, kam nejlepší týmy mimo RMR obdrží pozvánku.

Časový harmonogram se příliš nemění, právě krátké časové okno v náročném itineráři světa CS:GO bylo jedním z důvodů snížení počtu kvalifikací. Na všechny hráče čekají vysoce náročné dva až tři dny. Zvýšením počtu z jedné na dvě kvalifikace se mění i počet postupujících, z každého otevřené boje nyní postoupí 8 týmů. Navýšení počtu otevřených možností se netýká pouze Evropy, ale také Severní a Jižní Ameriky.

Úvodní turnaj se uskuteční 13. a 14. února, ten druhý 14. a 15. února. První kvalifikační den bude sice dlouhý, ten druhý však bude už jen pouze o dohrávce a seedingu. Z toho důvodu se mohou turnaje překrývat, každý neúspěšný tým tak nepřijde o případnou druhou šanci. Kvalifikace ale bude skutečným maratonem.

Detailní rozpis kvalifikace
Detailní rozpis kvalifikace
Foto: BLAST.tv
Štítky: BLAST.tv Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.