Přejít k hlavnímu obsahu

Support Caitlyn. T1 vytáhli na soupeře šílenou strategii

27. 1. 2023 | 10:43 League of Legends Zajímavost
T1 hrají v naprosté pohodě. Vicemistři jsou spolu s Dplus KIA jediným neporaženým týmem v LCK a připomínají formu z loňského jara, kdy prošli celým splitem bez jediné prohrané série. K perfektním týmovým výkonům se nyní připojují i netradiční picky. A fungují. Poslední kousek vytáhl během čtvrtečního zápasu proti Kwangdong Freecs Ryu „Keria“ Min-seok, jenž se předvedl s Caitlyn na pozici supporta.
Support Caitlyn v podání T1
Support Caitlyn v podání T1
Zdroj: Riot Games/T1

Botlane meta přivádí hráče, diváky i komentátory k šílenství. Čtveřice Sivir, Yuumi, Lulu a Zeri kraluje, pick/ban fáze se stala jednoduše čitelnou.

Občas se na Summoner's Riftu objeví šampioni jako Varus, Ezreal či Heimerdinger na supportu. Právě poslední jmenovaný pick donutil ostatní k inovativním pickům, zářným příkladem budiž support Jhin. T1 však šli ještě o krok dále. A to proti sobě neměli Heimerdingera.

V první polovině pick/ban fáze si Kwangdong Freecs pojistili jednu z nejsilnějších botlane ve hře - Zeri a Yuumi. K překvapení komentátorů však nechali otevřenou Caitlyn, druhého nejbanovanějšího šampiona v LCK. T1 tak pro sebe získali parádní pick. Jen málokdo ale čekal, kde nakonec Caitlyn skončí.

Pastičky na soupeře nenastražil Lee „Gumayusi“ Min-hyeong, své umění chtěl předvést Ryu „Keria“ Min-seok. Na Ashe už se ukázal, teď nastal čas vyzkoušet další ADC.

A byl úspěšný. S damagem nezaostával, na botlane byl pro Zeri nepříjemný a často fungoval i jako prvotřídní návnada. Za necelých 25 minut bylo hotovo a T1 mohli slavit třetí výhru jarního splitu.

V dalším utkání si už ale podobné experimenty s největší pravděpodobností nedovolí. V sobotu se totiž postaví Dplus KIA. Boj o první místo LCK začíná v 7:00 na Twitch kanále ligy.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).