Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Zkušenosti z LEC v eSubě. Koho přivedla "modrá krev"?

26. 1. 2023 | 18:35 League of Legends Přestup
Konečně oficiální. Žádné další čekání. Esuba potvrdila složení své League of Legends sekce. Sestavu tradiční česko-slovenské organizace včetně TynXe už mohli fanoušci sledovat na eLEAGUE Winter Cupu. Mezinárodní pětice turnaj vyhrála, o další titul bude bojovat již oficiálně pod hlavičkou týmu během blížících se Hitpoint Masters.
Nová sestava eSuby
Nová sestava eSuby
Zdroj: eSuba (s povolením)

Není to pro eSubu typické. Z pěti hráčů pobíhajících po Summoner's Riftu budou jen dva české národnosti. Zbylá trojice byla posbírána po Evropě, komunikovat se bude v angličtině. Jednu jistotu ale v posledních splitech eSuba má.

I nadále bude na pozici ADC v modrém dresu nastupovat Daniel „Dany“ Novák. Součástí eSuby je od června 2021 a s týmem zažil tři vítězná finále Hitpoint Masters. Poslední triumf zapsal loni v srpnu během legendárního finále ve Svitavách, kdy se svými kolegy v pěti zápasech porazil Entropiq.

Druhým a zároveň posledním českým zástupcem v základní sestavě bude Petr „bobista“ Fojtík. 20letý toplaner má za sebou půlroční angažmá v Dynamu Eclot, do eSuby se vrací po dvouleté pauze.

Pomáhat svým linkám a rozdrtit nepřátelského junglera se pokusí největší hvězda nové skvadry. Kristian „TynX“ Østergaard Hansen v minulosti působil v týmu SK Gaming, se kterým na jaře roku 2021 postoupil do play-off nejvyšší evropské soutěže - LEC. Následovala snažení v ⁠Misfits Premier a MAD Lions Madrid, bez úspěchu. S eSubou se pokusí dánský jungler po více jak dvou letech vrátit na European Masters.

Zbývající borci nemusí být pro české fanoušky příliš známí. Midlane bude kralovat Marcin „Warszi“ Surała se zkušenostmi z Ultraligy či NLC, support duty pak čeká na Garyho „FGG“ Clarka z bývalé akademie XL.

Z Francie se na domácí scénu vrací David „KRAKEER“ Bruk, jenž bude zastávat pozici hlavního trenéra. „Přineslo mi to spoustu zkušeností. Hlavně, co se týče spolupráce s lidmi jako Cody Sun, Febiven, Memento nebo hlavním koučem Kireiem, protože jsou to všechno hráči s bohatými zkušenostmi z nejvyšší úrovně,“ hodnotí staronová tvář v dresu eSuby působení v LFL. „Část z toho chci přenést i do eSuby a věřím, že naši kvalitu budeme ukazovat už od prvních týdnů v lize,“ dodává Bruk.

Ke skládání sestavy se vyjádřil také Radek „DON LAFFSON“ Mikušovský, manažer eSuby. „Výběru nové sestavy předcházel rozsáhlý scouting okolo 120 hráčů, přičemž Krakeer a Elmo sledovali více než 180 POV záznamů,“ popisuje Mikušovský rozsah hledání ideálního mančaftu. „Do tryoutů pak šlo 40 hráčů z domácí i zahraniční scény, takže variant bylo opravdu hodně, ale osobně jsem přesvědčen, že v rámci možností máme to nejlepší, co šlo sestavit,“ věří DON LAFFSON.

Úvodní zápas Hitpoint Masters odehraje eSuba v pátek 27. ledna od 17:00 proti Cryptově. Výsledky zápasů naleznete následně v našem Zápasovníku, přímý přenos odvysílá Hitpoint na svém Twitch kanále

Soupiska eSuby:

 Česká republika Petr „bobista“ Fojtík
 Dánsko Kristian „TynX“ Østergaard Hansen
 Polsko Marcin „Warszi“ Surała
 Česká republika Daniel „Dany“ Novák
 Velká Británie Gary „FGG“ Clarke
 Česká republika David „KRAKEER“ Bruk (trenér)

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).