Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer VarmiLP: Odhalení přineslo diskomfort, ale rozhodně nelituji

28. 1. 2023 | 16:21 Fortnite Rozhovor
VarmiLP není ve Fortnite komunitě rozhodně nováčkem ani nikým neznámým. Jeho hlas, který nás hrou provází téměř od jejího začátku, známe mnozí důvěrně. Tvář však odhalil teprve na podzim loňského roku. Jak zpětně odhalení hodnotí a jaké má plány pro letošní rok nám prozradil v rozhovoru.
VarmiLP
VarmiLP
Zdroj: VarmiLP

Varmi, prvně bych ti ráda pogratulovala k tvému úspěchu z Agraelus Wild hunt cupu. Pověz mi, jak dlouho streamuješ?

Děkuji. Moje streamy začaly někdy v roce 2012, ale to byly jenom takové pokusy, kdy jsem se učil se softwarem. Z toho byl, ve zkratce, kanál VarmiLP na YouTube. Tam jsem začal dělat videa, kompilace z CSka nebo hrát s lidma. Pak jsem začal hledat alternativu, protože mě Counter-Strike po těch letech už přestal bavit. V té době byl zrovna na rozjezdu Fortnite. Tak jsem se toho chytil a Fortnite mi pomohl vybudovat můj kanál. Dělal jsem videa, streamy. A už to dělám fakt dlouho.

Umíš říct, jak dlouho tedy streamuješ aktivně?

Aktivně streamuji posledních šest let. Skoro denně. Téměř nikdy nemám day off. Streamuji fakt každý den. Jediné dny, kdy mám day off, jsou, když mám třeba celý den zápas ve fotbale. Jinak vysílám každý den od pondělí do neděle.

Od jaké sezóny vlastně Fortnite hraješ?

Fortnite hraju od první kapitoly, sezóny 3. 

Minulý rok ses konečně odhalil. Celou tu dobu nikdo neznal tvou tvář. Co tě k tomu vedlo? 

Já jsem ty důvody říkal i ve videu, kde jsem se odhalil. Za což všem děkuji, kteří jste to video viděli. A nečekal jsem, že budou takové super ohlasy. Bylo to hlavně z důvodu, že jsem se chtěl posunout dál. Po letech, co jsem streamoval a natáčel videa, jsem asi už potřeboval trošku něco nového. Vystoupit z  komfortní zóny. Proto jsem se odhalil a nebyl lepší čas než před novou sezónou a se spuštěním mého merche. Ten by se mi i špatně propagoval, kdybych nebyl odhalený. Také abych svoji tvorbu i mě posunul dál. Otevírá mi to i spoustu možností, ať už to jsou třeba spolupráce v contentu na streamu nebo ve videích.

VarmiLP
VarmiLP
Foto: VarmiLP

Zpětně, když to teď můžeš zhodnotit, protože ses odhalil již na podzim loňského roku. Přineslo to kýžený účinek?

Ze začátku jsem z toho byl hrozně nervózní. Říkal jsem si, že jsem to asi neměl dělat. Streamy s webkou pro mě byly strašně náročný. Hlavně psychicky, protože jsem se bál, že se budu špatně tvářit a podobně. Teď už jsem si zvyknul. Rozjel jsem například nový projekt s Roblox kanálem, a tam mi hodně pomohlo, že mám webku. Start kanálu je hodně jednodušší, když lidé vidí tvář. I se věci lépe vysvětlují. A určitě to pomohlo k tomu, že jsem teď tam, kde jsem. Například ve spolupracích. Já si sice spolupráce vybírám a neberu každou, ale rozhodně mi jich chodí víc. 

Dnes už tedy můžeš říct, že to byl správný krok?

V kariéře to byl určitě krok vpřed. V reálném životě je to trošku diskomfort. Třeba, že tě někdo pozná v situacích, ve kterých bys úplně nechtěl. Ale dá se na to zvyknout. Když jsou lidi rozumný, tak to jde. Zatím nejsem tak velký tvůrce, aby mě někdo fotil u jídla, ale vím, že se to kolegům stává, a to například musí být hodně nepříjemný. Takže to nikdy nedělejte. Vždycky aspoň počkejte, až dojíme. (smích) Myslím, že jsme všichni rozumný a dá se vždycky domluvit.

Ale třeba bylo hodně sympatický, že za mnou přijel klučina, který věděl, že hraju fotbal. Tak si našel, kde budu hrát zápas a jel za mnou 400 kilometrů. Jel celý den od rána a chtěl jen fotku, 10 minut jsme povídali a pak zase jel.

Prozraď mi, co plánuješ dál do nového roku? Už jsi zmínil, že rozjíždíš další kanál.

Mám ještě jeden plán, ten úplně nechci prozrazovat. Ale co se týká mých YouTube kanálů, tak bych určitě moc rád rozjel i jiné hry, protože moje kanály jsou zaměřený především na Fortnite a druhý na Roblox. Já bych ale rád rozjel i trošku jiné hry. Takže naučit publikum, aby sledovalo i další hry. Což si myslím, že bude těžké, ale já mám rád výzvy, takže uvidíme. A jako další se chci určitě víc věnovat ostatním sociálním sítím, protože jsem hodně na YouTube a Twitchi, ale třeba na Instagramu zas tolik fotek nepřidávám, i když na něm hodně komunikuji. Možná i víc TikTok. Možná si budu muset na to i někoho najít, protože už toho mám opravdu hodně. A určitě bych chtěl nějaký nový merch. To jsou moje plány.

Plány máš rozhodně velké a náročné. My ti v nich budeme držet palce a moc děkuji za rozhovor.

Děkuji moc všem. Jestli to čtenáře alespoň trošku zajímalo, budu rád, když dorazí na některý z mých streamů. Mohou se tam zeptat na cokoliv v rámci slušnosti. A chtěl bych poděkovat také za rozhovor. Byla to vlastně moje premiéra. A všem chci popřát jen to nejlepší do nového roku, ať jste zdraví, to je to nejdůležitější. Všechno ostatní můžeme budovat, pokud právě budeme mít to základní, a to je to zdraví. Takže děkuji moc.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.