Přejít k hlavnímu obsahu

Česká bitva skončila lépe pro SINNERS, ti jsou o krok blíž Brazílii

28. 1. 2023 | 19:12 Counter-Strike 2 Reportáž
Duel českých mančaftů v osmifinále kvalifikace mezi SINNERS a Dynamem Eclot dopadl lépe pro trojnásobné mistry ČR. Zástupci liberecké organizace přehráli svého pardubického soupeře 16:14 a jsou v top 8. K postupu do uzavřené kvalifikace IEM Brazil potřebují ještě dvě vítězství. V dalším kole se SINNERS utkají s Eternal Fire.
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

Nejlepší světový Counter-Strike se v srpnu vrátí do Brazílie. IEM bude po Majoru v Riu znovu pořádat turnaj v jihoamerické zemi. Tentokrát mezi šestnácti týmy s prize poolem 250 tisíc dolarů.

Na IEM Brazil by se rádi podívali také hráči českých mančaftů. Otevřené kvalifikace se zúčastnilo hned několik celků z tuzemské scény, do top 16 postoupily dva - SINNERS a Dynamo Eclot. A los je poslal proti sobě.

Dynamo se s českou jedničkou muselo rvát mimo jiné s náhradníkem v podobě Matěje „twist“ Petrášem. 23letý střelec ale rozhodně nezaostával, ba naopak. Se skóre 25-15 byl nejlepším hráčem DNE.

Ani velice dobrý výkon twista ovšem nestačil. SINNERS byli zatlačeni do rohu, prohrávali 9:12. Díky kvalitní CT straně ale nakonec Tomáš „oskar“ Šťastný a spol. vývoj utkání otočili a zvítězili 16:14. V dalším kole (čtvrtfinále) na SINNERS čekají Eternal Fire. Do uzavřené kvalifikace postupují z té otevřené dva nejlepší týmy.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).